Citytrip Washington

Citytrip Washington

bezienswaardigheden Bezoek o.a. Lincoln Memorial en National Mall
Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Citytrip Washington – De stad waar iedere dag geschiedenis wordt geschreven

Bezoek de stad tijdens een citytrip Washington waar misschien wel de belangrijkste beslissingen van de wereld worden gemaakt. Hier vind u de residentie van de Amerikaanse president, de senaat en het Huis van Afgevaardigden. Maar deze Amerikaanse hoofdstad heeft meer in z’n mars dan alleen maar politiek gerelateerde hoogstandjes. In het Smithsonian kunt u, in het grootste museum van de wereld, bijzondere collecties bewonderen. Gekscherend wordt dit museum dan ook wel ‘de zolder van Amerika’ genoemd. Andere musea die u niet mag missen tijdens een citytrip Washington zijn het National Museum of American History, het National Museum of Natural History en de National Gallery of Art. Maar ook gezellig een dagje winkelen en lekker eten kunt u in uw agenda zetten, wanneer u deze indrukwekkende stad bezoekt.

Bekijk alle citytrips naar Washington


Vergelijk alle citytrips naar Washington

informatie

Waarom Washington?

  • Bezoek het Capitool van Washington
  • Bezichtig het Witte Huis, de ambtswoning van de President
  • Het indrukwekkende Washington Monument

Uw Citytrip naar Washington

vliegveld washington vervoer

Vervoer naar Washington

Als u de Amerikaanse hoofdstad wilt bezoeken kunt u kiezen uit diverse luchtvaartmaatschappijen. Onder andere Icelandair, Lufthansa, United en Delta Airlines vliegen vanaf Amsterdam Schiphol met Washington als eindbestemming. Een vlucht duurt ongeveer 8 en een half uur mits uw vliegtuig rechtstreeks vliegt. Sommige luchtvaartmaatschappijen maken tussenstops op onder andere Reykjavik, Kopenhagen of Wenen Airport. Vanaf de luchthaven heeft de Washington-flyer- tourbus een directe verbinding met het stadscentrum. Het openbaar vervoer in deze Amerikaanse stad is gemakkelijk er relatief goedkoop.

citytrip washington bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Bij een citytrip Washington DC hoort een bezoekje aan het Witte Huis. Het residentiele optrekje van de huidige Amerikaanse president telt onder andere 132 kamers, 35 badkamers en maar liefst 400 deuren. De Nationaal Mall is een park waar u heerlijk kunt wandelen tussen het stadsgroen. Vanaf dit park kunt u meteen een bezoek brengen aan het National Museum of American History, National Air and Space Museum en het Museum of African Art. Op het  Arlington National Cemetery vindt u, naast veel veteranengraven, ook het graf van oud-president John F. Kennedy.

hotel washington hotels

Hotels

In Washington hoeft u nooit bang te zijn dat u geen slaapplaats kunt vinden. Hotels zijn er in deze stad genoeg. De meeste hotels adverteren met het feit dat ze gezinsvriendelijk zijn. Er kunnen dus meerdere bedden toegevoegd worden aan de kamer, waaronder een babybedje. Veel hotels hebben grotere bedden, waar u heerlijk kunt wegdromen na een lange dag in de stad. U kunt kiezen voor een hotel met een statige en klassieke inrichting of juist voor een overnachting in een trendy ingerichte kamer.

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...