De beste tapas bars in Barcelona

Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

De plekken om tapas te eten in Barcelona

Tijdens een vakantie of citytrip in Barcelona beleeft u als toerist verschillende hoogtepunten. Een eerste (culturele) hoogtepunt wordt bereikt bij het aanschouwen en bezoeken van de imposante Sagrada Familia. Een tweede hoogtepunt gaat schuil in de unieke en oogverblindende creaties van kunstenaar Gaudí. Een derde hoogtepunt is culinair getint en terug te vinden in de tapas die in Barcelona worden geserveerd. Wij hebben alvast de beste tapas bars van deze bijzondere, Spaanse stad voor u op een rijtje gezet!

1.) Quimet i Quimet

Eén van de meest bijzondere tapas bars van Barcelona is ongetwijfeld Quimet i Quimet. De tapasbar is uniek omdat de chef op basis van het drinken dat u hebt besteld aangeeft welke tapas er het best bij passen. Bovendien worden de tapas hier niet gebakken. Ondanks het feit dat u het gerechtje dus niet zelf kan kiezen maakt dit weinig uit. Op vlak van prijs hoeft u, u geen zorgen te maken en bovendien zijn alle tapas hier werkelijk even lekker. Quimet i Quimet beschikt daarnaast over een stijlvolle inrichting. Opvallend is dat één muur volledig bestaat uit flessen wijn die afkomstig zijn van verschillende wijnstreken verspreid over de wereld. Bent u een liefhebber van bier en wilt u graag een nieuw biertje bij uw tapas uitproberen? Dan zal ook de zeer ruime bierkaart u ongetwijfeld weten te bekoren.

2.) Tapa Tapa

Aan het water van Port Vell vinden we één van de meest tot de verbeelding sprekende tapas bars van Barcelona terug. Het gaat hierbij om de tapas bar Tapa Tapa. Tijdens het genieten van één van de vele tapas die je hier voorgeschoteld kan krijgen zie je de jachten en cruiseschepen zo aan je voorbijtrekken. Dit maakt de beleving uiteraard extra bijzonder. Bovendien beschikt Tapa Tapa over één van de meest complete tapas kaarten van heel Barcelona. Laat je creativiteit dus maar de vrije loop en kies voor een zeer gevarieerd assortiment bestaande uit enkele van de beste tapas die Spanje te bieden heeft. De relaxte en moderne sfeer die in Tapa Tapa hangt maakt het bovendien tot een geliefkoosde tapas bar voor alle leeftijden.

3.) Sagardi

Veel mensen die reeds over de nodige kennis van tapas beschikken komen naar Barcelona om er de traditionele ‘pintxos’ te proeven. Het gaat hierbij om een typisch Baskische tapa die bestaat uit stukjes gesneden stokbrood voorzien van een topping en een satéprikker. Toch is het misschien niet helemaal correct om de pintxos zomaar te bestempelen als een tapa. Anders dan bij deze kleine gerechtjes het geval is staan de pintxos namelijk veelal klaar op de bar. Hou er rekening mee dat u de stokjes goed moet bewaren. Bij het afrekenen moet u deze immers voorleggen. Alleen op deze manier weet het personeel van Sagardi precies hoeveel u hebt gegeten. Het enige kleine minpunt waar u rekening mee moet houden is de drukte die vaak heerst in Sagardi. Dit komt natuurlijk vooral omdat ze algemeen bekend staat als één van de beste tapas bars van deze planeet.

4.) Txapela

De Passeig de Gràcia staat bekend als één van de beste plaatsen in Barcelona om te shoppen. Bent u van al dat winkelen behoorlijk moe geworden en zou u graag even willen uitrusten bij een lekker glaasje Spaanse wijn (of sherry) en een bordje tapas? In dat geval zijn er in deze omgeving maar weinig betere alternatieven terug te vinden dan Txapela. Eén van de meest opvallende zaken van deze tapas bar is dat ze gebruik maakt van een foto menu. Dit maakt het voor toeristen erg eenvoudig om één of meerdere tapas uit te kiezen waar ze van houden. Prijs-kwaliteit is dus zeker en vast één van de betere tapas bars van Barcelona.

5.) Atrapatapa

Wat veel bezoekers van Barcelona (en eigenlijk Spanje in het algemeen) niet weten is dat de traditionele tapasbars in het zuiden lange tijd gratis tapas aanboden bij het bestellen van een drankje. Door de jaren heen is deze traditie er een beetje uit gegaan. Toch zijn er nog steeds enkele tapas bars die ze in leven houden. In Barcelona is dat de tapas bar Atrapatapa. Geloof het of niet, maar een glaasje cava met een tapa bestelt u hier reeds voor een prijs van minder dan 1,50 euro! Voor de prijsbewuste levensgenieter is dit zeker en vast een tapas bar die u gewoon moet ontdekken!


Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...