arc de triomphe

Bezienswaardigheden in Parijs

Top 15 bezienswaardigheden in Parijs

Parijs, de stad van liefde en romantiek waar we in ons leven allemaal wel minstens 1 keer naartoe moeten. Klopt, we zeggen minstens, omdat je deze prachtige stad nooit op 1 bezoek helemaal kan leren kennen. En kan je dit wel? Dan krijg je er vast niet genoeg van, zodat je nog vaak zal terugkomen. Ben je er nog nooit geweest, dan is het hoog tijd om hier verandering in te brengen! Hier vind je de leukste bezienswaardigheden en tips voor een bezoek aan Parijs.

 

eiffeltoren

1. Eiffeltoren

Uiteraard kan deze prachtige bezienswaardigheid niet anders dan op nummer 1 staan. De Eiffeltoren is 276 meter hoog, bestaat uit 3 verdiepingen en is indrukwekkend om te bekijken. Wanneer je in Parijs rondwandelt en je ziet dit bouwwerk boven alles uittorent, is dit een geweldig mooi zicht. De bouwwerken zijn gestart in 1887 en alle verdiepingen kunnen maar liefst bezocht worden door bezoekers. Je kan dit doen door de treden te beklimmen of de lift te nemen.

 

Arc de Triomphe

2. Arc De Triomphe

De Champs-Elysées, de meest indrukwekkende winkelstraat van Parijs en vlak daarbij bevindt zich dit prachtig monument. Je kan dit monument bezoeken door de ondergrondse voetgangerspassage te gebruiken je kan zelfs op het dak van dit monument staan. Wanneer je dit doet, krijg je een geweldig uitzicht op de straten van Parijs.

louvre

3. Louvre

Het bekendste kunstmuseum in de hele wereld moet je zeker bezocht hebben wanneer je naar Parijs gaat. Je kan er tussen de 35000 stukken werken vinden zoals de Mona Lisa en de Venus van Milo. Het museum is zeer groot en de kans is groot dat je dit niet op 1 dag bezichtigd krijgt. Houdt er wel rekening mee dat de wachtrijen in het Louvre kunnen oplopen.

sacre coeur

4. Sacré Coeur

Boven op de heuvel van Montmartre staat deze prachtige basiliek te blinken. Men kan op twee manieren tot boven geraken, je beklimt de 200 treden of neemt de kabelbaan. Let er wel op dat je deftig gekleed bent wanneer je hierbinnen gaat, korte rokjes worden namelijk niet toegestaan.

seine eiffeltoren

5. Seine

Wat is er romantischer dan ’s avonds een boottocht te maken op de Seine? Juist ja, niets! Daarom is het zeker het aan te raden waard! Je vaart langs tal van mooie monumenten tijdens de tocht, zo ga je de Eiffeltoren zien, de Notre Dame en de Arc De Triomphe. Ook vaar je lekker romantisch onder enkele bruggetjes door.

notre dame

6. Notre Dame

Een volgende bezienswaardigheid die je moet gezien hebben is deze kathedraal die wereldberoemd is. Deze prachtige kathedraal is gestart 1163 en volledig voltooid in 1345. Helaas heeft dit prachtige monument in april 2019 een zware brand te verduren gekregen, waardoor je er tot 2025 niet in mag. Maar deze indrukwekkende kathedraal bekijken van buitenaf is ook al meer dan de moeite waard!

metro centrum pompidou

7. Centre Pompidou

Dit is een heel populair kunstmuseum in Parijs, mede ook dankzij de buitenkant van dit gebouw. Het is heel indrukwekkend en speciaal gebouwd en naast moderne kunst, kun je er ook theater, dans, muziek en films in terugvinden. Je kan ook het dak beklimmen van dit museum en het uitzicht is helemaal de moeite!

catacombes van parijs

8. Catacomben van Parijs

Een plek die je zeker niet mag overslaan tijdens je bezoek aan Parijs zijn de Catacomben. Dit is een verzameling van begraafplaatsen gedateerd uit de 18de eeuw. Deze plaatsen bevinden zich in tunnels onder de grond in de stad. Je kan er kunstwerken ontdekken en beenderen en schedels die opgestapeld liggen. Let erop: per uur mogen er maar 200 mensen binnen. Lange wachtrijen is iets waar je rekening mee moet houden.

disney

9. Disneyland

Natuurlijk kan je ook gewoon naar Parijs gaan, omdat je verzot bent op Disneyland! Je kan een bezoek aan dit park combineren met de stad zelf, want het ligt maar 30 km van het centrum. Het is meest druk bezochte pretpark van Europa en jong en oud beleeft er elke dag opnieuw dolle pret!

Jardin du Luxembourg

10. Jardin du Luxembourg

Wanneer je even wilt uitrusten of gezellig in het zonnetje wil vertoeven, kan dit in het mooiste stadspark van Parijs. Mooie, brede lanen, prachtige en indrukwekkende terrassen en de Medici fontein. Je kan er gratis binnen en is van zonsopkomst tot zonsondergang open!

montparnasse toren

11. Montparnasse

Naast de Eiffeltoren kan er nog een ander monument je een prachtig uitzicht bieden over Parijs en dat is de Montparnasse. Een gebouw van 210 meter hoog met maar liefst 58 verdiepingen. De bovenste verdiepingen zijn toegankelijk voor bezoekers en bieden je een prachtig uitzicht over de stad. En dan heb je nog niet eens boven op het dak van dit gebouw gestaan, wat ook mogelijk is. Zeker doen!

opera garnier

12. Opéra Garnier

De Opera werd gestart met bouwen in 1862 en 13 jaar later was deze klaar. Er kunnen 2200 bezoekers in en het interieur van deze opera is werkelijk magnifiek. Bladgoud, marmer, en geweldige plafondschilderingen, dit moet je je erbij voorstellen. Een uniek bezoek dat je zeker niet mag overslaan!

versailles

13. Versailles

Uiteraard mag het paleis van Versailles niet op je to-do lijstje ontbreken. Het is het meest indrukwekkende en meest bezochte paleis van Parijs. Rijk gedecoreerde kamers, imposante paleistuinen met beeldhouwwerken en fonteinen. 10 miljoen bezoekers zijn er maar liefst jaarlijks voor dit paleis.

champs elysees

14. Champs-Elysées

Tijd voor het shoppen? Dan moet in de meest drukbezochte winkelstraat van Parijs zijn! Niet alleen is de avenue gewoon heel mooi, je komt er ook exclusieve winkels tegen waar je tussen 10u en 19u naar hartenlust kan shoppen. Het Grand-Paleis biedt bovendien prachtige paleistuinen die je kan spotten.

fietsen parijs

15. Fietsen

Waarom zou je al deze monumenten of een groot deel ervan niet gaan ontdekken per fiets? Sommige monumenten liggen nogal wat ver uit elkaar wat maakt dat het te voet soms moeilijk is. Dan zorgt de fiets voor de ideale oplossing. Het is echt een leuke stad om per fiets te gaan verkennen. Je kan ook kiezen voor een fietstour met een gids die je nog plekken laat zien waar je op je eentje vaak niet zou komen!

Praktische tips

Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk halen uit je bezoek naar Parijs en dit op een zo goedkoop mogelijke manier. Daarom is het best om met de Thalys naar deze stad te reizen. Je wilt er natuurlijk vroeg zijn, zodat je zoveel mogelijk kan gaan ontdekken. Wanneer je een vroege Thalys neemt, kan je echt goedkoop reizen. Zorg er wel voor dat je niet té veel bagage meeneemt, de ruimte is echter aan de beperkte kant.

Zondag gratis museumdag

Wil je het Louvre bezoeken? Probeer dit dan te doen op de eerste zondag van de maand, dan kost de toegang geen geld. Verschillende musea kan je trouwens op de eerste zondag van de maand gratis bezoeken, dus waar wacht je nog op?

Eten

Wil je niet te veel geld uitgeven aan eten? Perfect te begrijpen, want dan hou je meer geld over om leuke dingen te doen. Goedkoop eten kan je in de buurt van de Sorbonne, aan de universiteit van Parijs. Je kan er tussen de 10 en 15 euro een heel menu naar binnen werken en dan nog eens heel gevarieerd eten. Een leuke tip: bestel niet altijd frisdrank, hier betaal je je blauw aan in Parijs. In deze stad krijg je immers altijd een karaf kraantjeswater gratis!

Overnachting

Ook aan overnachten wil je vaak niet te veel geld besteden. Je bent er immers toch alleen maar om te slapen. Uiteraard heb je graag nog wel een klein beetje comfort en ga daarom dus op zoek naar de betaalbare hotels. Deze zijn er in Parijs echt wel. Vaak vind je op websites ook kortingen zoals 2+1 nacht gratis. Een aanrader is het hotel Le Swann, waar je al voor 30 euro per nacht kan verblijven.

Kortingen

Kortingen, sommige mensen leven ervoor. Zeker wanneer je een citytrip maakt, draai je elke euro om en wil je uit al het geld dat je ervoor betaalt, het beste eruit halen. Een belangrijke tip is daarom om bij elk restaurantbezoek even het toilet te bezoeken. Klinkt misschien raar, maar in de meeste restaurants staat vaak een rekje met kortingsbonnen voor allerlei leuke dingen of monumenten. Korting op een boottocht over de Seine, op die manier kan je je wat leukere luxes permitteren zoals de lift nemen in de Eiffeltoren in plaats van de 300 treden!

3 of 4 dagen

Een verschil in wat je uitgeeft zit natuurlijk ook in het aantal dagen dat je een stad bezoekt. Maar wanneer je een beetje goed zoekt naar kortingen en niet te kieskeurig bent op vlak van eten en overnachten kan al gemakkelijk voor 300 euro 4 topdagen besteden in deze stad. Is je budget toch nog iets beperkter? Ga dan voor 3 dagen en zo reduceer je de kosten gemakkelijk tot wel 250 euro of minder. Op dit aantal dagen heb je echt wel de voornaamste dingen kunnen zien die Parijs tot zo’n prachtige en wondermooie stad maken!

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...