eiffeltoren

De Eiffeltoren in Parijs bezoeken

Geschiedenis, info & tips voor het bezoeken van de Eiffeltoren

Parijs, de stad van de liefde die je in je leven toch minstens één keer moet bezocht hebben. Maar niet alleen voor de liefde moet je naar Parijs, evengoed voor de prachtige bezienswaardigheden die er te vinden zijn en voor de historie van de stad. Een van deze prachtige bezienswaardigheden is de Eiffeltoren, een van de bekendste en meest bezochte monumenten die er te vinden zijn in deze stad. Wil jij hem ook graag een keer bezoeken? Lees dan vlug dit artikel voor meer info!

Geschiedenis van de Eiffeltoren

Voor de geïnteresseerden onder ons is wat achtergrondinformatie over dit imposante monument wel fijn. Het monument bevindt zich op Champ de Mars en is gebouwd van 1887 tot 1889. De grote opening van dit monument was er op 6 mei 1889. Het werd ontworpen door architect Stephen Sauvestre en is genoemd naar de aannemer Gustave Eiffel. Het monument werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1889. De Eiffeltoren telt maar liefst 1665 trappen en wanneer je bovenaan staat heb je een prachtig uitzicht over Parijs.

Hoe de Eiffeltoren bereiken?

Wanneer je je in Parijs bevindt moet je natuurlijk weten hoe je aan de Eiffeltoren kan geraken. Te voet is het heel eenvoudig, wanneer je je aan de Arc de Triomphe bevindt, dan is het nog maar een half uurtje lopen tot aan dit monument. Ben je aan de Notre Dame? Dan doe je er te voet ongeveer een uurtje over. Ook kan je er met het openbaar vervoer geraken, buslijnen 82 en 42 stoppen vlak aan de Eiffeltoren. Ook met metrolijnen 9 en 6 geraak je op je bestemming. Kom je met de auto? Parkeer dan op Parking Pullman Tour Eiffel (5 min lopen), 443 Avenue Joseph Bouvard (5 min lopen) of 2 Place Joffre (ruim 10 min lopen).

Eiffeltoren Prijs

Om de Eiffeltoren prijs te beperken is op voorhand je tickets kopen bij getyourguide.com aangeraden. Je hebt hier verschillende mogelijkheden in. Je kan kiezen voor een klim naar de top en terug naar beneden, met een duur van 2 uur. De Eiffeltoren prijs is dan 34 euro. Evengoed kan je kiezen voor een bezoek aan de Eiffeltoren met een rondleiding erbij en hier tel je 60 euro voor neer. Ook kan je leuke combinaties boeken, zoals een diner in de Eiffeltoren samen met een rondvaart op de Seine waar je 79 euro voor betaalt. De Eiffeltoren prijs verschilt dus naarmate het soort bezoek dat je kiest.

Extra tips en weetjes

Elk jaar bezoeken ongeveer 7 miljoen mensen dit monument, dus je kan je voorstellen dat het er altijd enorm druk is. Wil je hem toch bezoeken, maar heb je geen zin om uren in de wachtrij te staan? Je kan online tickets kopen en daarmee heb je priotriteitstoegang. Dit betekent dat je niet in de rij hoeft aan te schuiven voor een ticket, maar dat je meteen binnen kan. Wanneer je toch geen tickets online koopt op voorhand kom je best heel vroeg of heel laat om de Eiffeltoren te bezoeken. Ga rond openingstijd of sluitingstijd wanneer je nog moet aanschuiven voor een entree Eiffeltoren.

Fijn om te weten is dat je de Eiffeltoren ook perfect met kinderen kan bezoeken. Best neem je je kinderen pas mee vanaf een jaar of 6. Ze moeten immers toch al die trappen kunnen betreden. Tussen de verdiepingen door zijn er in de Eiffeltoren ook leuke dingen voor kinderen te zien en te doen, zodat ze zich niet gaan vervelen! De entree Eiffeltoren voor kinderen hangt af of je tickets neemt om met de trap te gaan of met de lift.

fietsen parijs

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...