Een citytrip naar Lissabon, wat moet je zien?

Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Top 5: Leuke dingen om te doen in Lissabon

Lissabon ook wel ‘De witte stad’ is de hoofdstad van Portugal en tevens ook de oudste stad van Europa. De hoofdstad bevindt zich boven de noordelijke oever van de Taag en strekt zich uit over de prachtige heuvels. Je vindt in deze prachtige stad veel schilderachtige smalle straatjes met veel hoogteverschil. Uiteraard staat Lissabon ook bekend om haar schitterende fonteinen, pleinen en typische Portugese tegeltjes. Lissabon is de citytrip bestemming op dit moment!

1. Lissabon boottour

Een boottour is een unieke en leuke ervaring om meer van Lissabon te zien en te ontdekken. Water heeft altijd een belangrijke tol gespeeld voor Lissabon daarom vind je de bijzonderheden van Lissabon langs het water. Tijdens de boottour verteld een ervaren gids interessante feitjes over de bezienswaardigheden van de stad. Denk o.a. aan Toren de Belém! Ook verteld de gids de historie van de stad. Geniet van een prachtig uitzicht op de highlights en de typisch Portugese huisjes.

Een historische boottour in Lissabon duurt ongeveer een uur en vertrekt rond verschillende tijdstippen. Er wordt door de gids Engels gesproken en zijn er comfortabele zit plekken. Je kunt al een boottocht maken vanaf 15,-! Het is zeker de leukste manier om Lissabon te ontdekken!

2. Dagtrip Sintra

Als je een langer verblijft in Lissabon is het zeker aan te raden om een dagje uit de stad te gaan en een de prachtige regio Sintra te ontdekken. Sintra ligt in beboste bergen van natuurpark Serre da Sintra. Het klimaat is anders in deze regio namelijk relatief koel en kan er een rustig windje ontstaan. Uiteraard mag dit de pret niet drukken, geniet van prachtige paleizen, kastelen en buitenhuizen.

Een van de mooiste kastelen van Sintra is de Palácio Nacional da Pena. Het kasteel heeft een sprookjesachtig uiterlijk en is een van de zeven wonderen van Portugal. Bewonder de prachtige kleuren, verschillende stijlen en trappetjes. Ook heeft het kasteel uitzonderlijk mooie torens. Je kijkt je ogen uit!

Castelo dos Mouros ligt op een heuvel boven aan het plaatsje Sintra. Het kasteel komt uit de Moorse tijd en heeft dikke lange muren die slingeren over de berghelling. Vanaf dit kasteel heb je een uitzonderlijk mooi uitzicht over de groene omgeving!

3. Fietstour Lissabon

Lissabon ontdekken op een leuke manier? Kies voor een fietstour door de bijzondere stad. De enthousiaste gids vertelt je onderweg de leukste verhalen en geschiedenis over de bezienswaardigheden van Lissabon. Je ziet schitterende architectuur, bijzondere historie en ontdek de cultuur van Lissabon!

Er wordt afgesproken bij het punt Praça do Comércio bij het standbeeld. Hier start de fietstour en duurt ongeveer 3 uur. Tijdens de tour wordt er gestopt voor een heerlijke koffie en cake dit is inbegrepen in de tour. De gids vertelt onderweg ook leuke tips voor de beste restaurants, winkels en andere bijzonderheden. Je kunt al een fietstour boeken v.a. 18,-!

4. Lissabon in één dag

Kies voor een rondleiding door een deskundige gids en maak op een bijzondere manier kennis met de stad Lissabon. In een dag laat de gids de mooiste bezienswaardigheden zien. In de ochtend wordt je opgehaald bij je hotel, de chauffeur is je gids en neemt je mee naar het historische hart van de stad. Je bezoekt de wijken Bairro, Baixa & Chiado. Terwijl je ontspannen door de Portugese wijken loopt vertel de gids je meer over de historie van Lissabon, de cultuur en de bijzondere bezienswaardigheden

In de middag bezoek je de beroemde bezienswaardigheden van Lissabon. Denk o.a. aan Toren de Belem en Mosteiro dos Jerónimos. Ook bezoek je de meest bezochte museum van Lissabon namelijk de Museu Nacional dos Coches. Hier kun je de fraaiste collecties koetsen ter wereld bezichtigen. Verder krijg je veel tips mee voor de rest van je citytrip!


Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...