Bezienswaardigheden in Dublin

Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Gezellgiste bezienswaardigheden in Dublin

Tijdens een stedentrip wilt unatuurlijk graag wat lokale cultuur ervaren en minstens enkele bezienswaardigheden zien. Dat zal voor Dublin niet anders zijn. Een groot voordeel is dat bijna alle highlights van de stad op loopafstand van elkaar liggen.

Maar welke bezienswaardigheden mag u eigenlijk écht niet missen als u Dublin gaat bezoeken? In dit artikel staan 7 highlights welke allen aanraders zijn.

St. Patricks Cathedral

Deze kathedraal, stammend uit 890, staat volgens de legende (overlevering) op de plaats waar de eerste Ieren tot Christenen zijn bekeerd door St. Patrick.

De huidige kerk is gebouwd aan het einde van de 12e eeuw en met haar prachtige, oude bouwstijl zeker de moeite om te bezoeken. De entree is voor volwassenen € 6,50, kinderen mogen gratis naar binnen.

Tip: U kunt de St. Patrick bijna dagelijks gratis bezoeken door in de avond naar de Evensong te gaan. Dit kan ook als u geen katholiek bent en het is een mooie ervaring om eens mee te maken. Voelt u niet bezwaard: Dit doen meerdere toeristen en het is geen enkel probleem.

De gevangenis Kilmainham Jail

Kilmainham Jail is een voormalige gevangenis welke een prominente, historische rol heeft gediend voor Ierland. Ieren welke in opstand kwamen tegen de Engelsen werd hier de doodstraf opgelegd. De gevangenis heeft ook meerdere politieke gevangenen gehuisvest.

De gevangenis staat hedendaags symbool voor de Ierse onafhankelijkheid en is tevens een museum. U kunt ieder kwartier met een rondleiding mee maar wees op tijd: Het is een populaire attractie en het kan er erg druk worden met lange wachttijden als gevolg!

Leuk weetje: De film ‘The Italian Job’ en nog enkele andere films zijn hier ook opgenomen.

National Gallery of Ireland

Dit museum, met een collectie meer dan 14 duizend stukken, is het nationale kunst museum. Een groot deel van de collectie bestaat uit Ierse kunst maar het museum heeft ook een grote collectie met werken van internationale grootheden zoals Rembrandt en Vermeer.

Op de begane grond van het museum kunt u tevens in een erg fraai cafeetje gezellig een drankje drinken.

Het museum heeft een ingang aan het Merrion Square park en een aan Clare Street. De entree is gratis en het museum.

Guinness Storehouse

Wie aan Ierland denkt, denkt vaak ook gelijk aan Guinness bier. Het is het bekendste exportproduct van Ierland met liefhebbers over de hele wereld.

Het Guinness Storehouse museum is daarom een absolute aanrader. U ontdekt hoe Guinness is ontstaan, hoe het zo populair is geworden en het mooiste van alles: Hoe het bier gebrouwen wordt.

Na de rondleiding wordt er geëindigd in de Gravity Bar waar u een gratis glas Guinness bier krijgt en een geweldig uitzicht over Dublin stad hebt.

Tip: Koop vooraf u tickets voor het Guinness Storehouse. Het kan er namelijk erg druk zijn, zo voorkomt u wachttijden bij de kassa en kunt u gelijk doorlopen.

Irish Whiskey Museum

Een andere populaire drank uit Ierland is de whiskey. Ontdek hoe door de eeuwen heen in Ierland whiskey werd gestookt door de lokale bevolkingen.

Net als bij het biermuseum mag u ook hier na afloop proeven: Maar liefst 3 soorten Ierse whiskey’s!

Trinity University

Deze universiteit is de grootste én oudste universiteit van Ierland, opgericht in 1592 en gehuisvest in een prachtig gebouw met een prachtig terrein. Bezoek de Old Library en bewonder het beroemde Book of Kells of maak een wandeling door een van de mooie parken.

Dublin Walking Tour

Het is mogelijk om in Dublin een gratis wandeltour te nemen. Deze zijn er meerdere per dag. Samen met een gids loopt u in 2 à 3 uur langs alle highlights van de stad waar hij of zij u de bijbehorende verhalen zal vertellen.

Leuke bezienswaardigheden in Dublin?

Dublin

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...