Budget tips voor Dublin

Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

6 budget tips voor Dublin

Dublin is een geweldige stad om te bezoeken, ook als u het met een minder groot budget moet doen. Ondanks dat het niet een van de goedkoopste steden van Europa is, leent de stad zich toch uitstekend voor een budget stedentrip!

In dit artikel geven we u de beste tips om Dublin maximaal te ervaren tegen een zo laag mogelijke prijs. Want inleveren op kwaliteit hoeft zeker niet.

Budget tip 1: Bezoek gratis musea

Dublin heeft verschillende musea in de stad gevestigd zitten. Meerdere musea zijn gratis te bezoeken waaronder:

Bezoek één of meerdere gratis musea en u vermaakt u uitstekend zonder kosten te hoeven maken. Daarnaast ervaart u de cultuur en historie van de stad.

Budget tip 2: Bezoek en geniet in parken

In Dublin liggen meerdere parken waar het heerlijk vertoeven is. Geniet van een picknick zoals veel locals doen of maak een fijne wandeling.

De mooiste en populairste parken van Dublin zijn Stephens Green, Merrion Square en het Phoenix Park. Dit laatste park was ooit de grootste Viking begraafplaats buiten Scandinavië.

Liever wat meer rust? Ga dan naar Dubh Linn Gardens wat een beetje verscholen achter het Dublin Castle ligt.

Budget tip 3: Een kerk bezoeken

De kathedralen St. Patricks Cathedral en de Christ Church Cathedral zijn beide met betaalde entree. Toch is er een mogelijkheid om gratis toegang te krijgen tot beide kerken.

Bijna dagelijks worden in beide kerken de Evensong gehouden. Dit doen meerdere toeristen en is een aanrader, ook als u niet katholiek bent. U krijgt gelijk de kans om de kerk van binnen te bekijken zonder de entreeprijs te hoeven betalen.

Budget tip 4: Doe een gratis wandeltour

In Dublin worden er dagelijkse verschillende gratis wandeltours gegeven. U gaat onder begeleiding van een gids langs alle bekende en minder bekende bezienswaardigheden en monumenten van de stad.

Een wandeltour duurt gemiddeld 2 a 3 uur.

Budget tip 5: Ga voor de Early Bird menu’s

Veel restaurants in Dublin hebben een zogeheten Early Bird Menu. Dit is een groot deel van hun menukaart tegen (veel) lagere prijzen als u vroeger gaat (16/17 uur).

Budget tip 6: Bestel een toasted special

Een toasted special is een hele dikke tosti met veel ingredienten (kaas, ui, tomaat, champignons, sla) en een bord friet. Vaak kost dit rond de 6 euro.

Budget tips nodig?

Dublin

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...