Excursies in Dublin

Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Haal het maximale uit uw bezoek aan Dublin en ontdek nog meer van Ierland met één van de vele excursies welke georganiseerd worden vanuit de stad.

Ervaar de rijke Ierse landschappen en groene weides en ontdek historische hoogtepunten van het land.

Dit zijn de 2 beste excursies en zijn échte aanraders.

Excursie 1: Kilkenny, Wicklow Mountains & Glendalough

Nadat u in de ochtend met het busje bent vertrokken uit Dublin gaat u als eerste een bezoek brengen aan de middeleeuwse stad Kilkenny. In deze prachtige stad met geweldige historische gebouwen krijgt u een rondleiding van 45 minuten.

Na deze rondleiding krijgt u ongeveer anderhalf uur de tijd om zelf het stadje te verkennen en ergens een drankje te drinken of hapje te eten.

Indrukwekkende bezienswaardigheden zijn het Kilkenny Castle en het Roth House.

Het volgende punt op de excursiezijn de Wicklow Mountains, een gebied met een ruig landschap en waar u een demonstratie krijgt van een echte schaapherder en zijn border collie.

De route vervolgt zich hoger de bergen in waarna er een stop van 30 minuten is op de top van de Wicklow Mountains. Gegarandeerd prachtige uitzichten en een mooie spot voor foto’s.

Hierna is er een stop bij het beroemde Glendalough: Twee meren met een groot bos eromheen. Het is mogelijk om aan een rondleiding van 30 minuten mee te doen of zelf de omgeving te verkennen.

Rond 17:00 vertrekt u je weer terug naar Dublin waar je rond 18:30 zult arriveren.

Excursie 2: Giant’s Causeway, Belfast & Carrick-a-Rede

Dit is een andere geweldige excursie welke u vanuit Dublin kunt maken. U vertrekt met een comfortabele bus mét WiFi vanuit Dublin richting Belfast, het eerste punt op het programma.

Eenmaal aangekomen in Belfast kunt u de Belfast Titanic Experience bezoeken of het Belfast Political Black Taxi Tour programma waar u een inkijk in de politieke historie van de stad krijgt of bekijk de wereldberoemde muurschilderingen.

Na +- 2,5 uur in Belfast te zijn geweest gaat de trip verder richting de Giant’s Causeway waar u bij aankomst een heerlijke lunch kunt nuttigen en een wandeling kunt maken. Onderweg hier naartoe vertelt de lokale gids over de mythen, legendes en folklore uit Ierland.

Hierna vervolgt de reis naar de laatste stop, de Carrick-a-Rede touwbrug welke, wereldwijd geroemd is, en gaat u haar bewandelen.

Er is nog voldoende tijd om zelf de omgeving te ontdekken en foto’s te maken.

Leuk weetje: Tijdens de rit naar Carrick-a-Rede komt u door geweldige landschappen en sommigen zullen plaatsen herkennen uit onder andere Games of Thrones.

Na deze stop begint u aan de rit terug naar Dublin, waar u rond 20:30 aan zult komen. Hier kunt u nog onder het genot van een hapje en drankje nagenieten.

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...