Musea in Dublin

Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Musea voor je citytrip

In Dublin vindt u de belangrijkste musea van Ierland, waarvan er enkele absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens een bezoek aan de stad.

1. National Gallery of Ireland

Entree: Gratis.

De National Gallery of Ireland is het nationale kunstmuseum van Ierland. De huidige collectie bevat om en nabij de 14.000 stukken bestaande uit schilderijen, beelden, prenten en meubilair. Het museum is opgericht in 1864 met slechts 125 schilderijen.

U kunt in het museum voornamelijk Ierse kunst bewonderen maar het heeft ook een groot aantal internationale kunstwerken in haar collectie. Onder andere werken van Rembrandt, Vermeer, Anthony van Dyck en Goya zijn er te bewonderen.

De toegang is gratis evenals de rondleidingen met een gids. Het museum heeft twee ingangen: Aan de Merrion Square en in Clare Street.

2. The Little Museum of Dublin

Entree: 8 euro.

Het Little Museum of Dublin is een populair museum en vertelt het verhaal over de historie- en heden van de hoofdstad van Ierland. Volgens TripAdvisor is dit hét nummer 1 museum van Ierland.

Bij een bezoek aan het museum is een rondleiding door een local uit de stad inbegrepen. De local zult u alle highlights smakelijk vertellen en laten ervaren.

Tip: Het museum heeft beperkte toegang, zorg ervoor dat je je tickets op tijd reserveert.

3. Natural History Museum of Ireland

Entree: Gratis.

Bij het park Merrion Square is het Natural Museum of Ireland gevestigd. In dit museum vindt u exposities en een collectie over historische en hedendaagse dieren in Ierland en daarbuiten.

Op de begane grond kunt u alle dieren bewonderen welke in Ierland leven of ooit hebben geleefd. Dit zijn met name vogels, vlinders en verschillende waterwezens.

Vrij nieuw in het museum is de ‘Discovery Zone’: Hier kunnen bezoekers zelf experimenteren en testjes doen of meer over biologisch leven te leren.

4. Irish Museum of Modern Art

Het Irish Museum of Modern Art is een museum met een collectie aan moderne- en hedendaagse kunst, te vinden in het voormalige Royal Hospital Kilmainham. Dit gebouw is in 1684 gebouwd en was voorheen een zorghuis voor gepensioneerde militairen.

300 jaar later, in 1984, is het verbouwd naar het huidige museumgebouw wat in 1991 is geopend voor het publiek.

Het museum is doorgaans gratis te bezoeken, behalve als er speciale exposities of evenementen zijn.

5. Dublin Writers Museum

Dublin is een belangrijke stad voor schrijvers- en dichters. Veel bekende(re) schrijvers komen dan ook uit Dublin, waaronder enkele Nobelprijs winnaars.

Een museum over literatuur en schrijvers mag dan ook niet ontbreken: Het Dublin Writers Museum, gehuisvest in een prachtig 18e eeuws huis met een collectie van de beroemdste schrijvers van de laatste 3 eeuwen. Er zit tevens een cafe en boekwinkeltje.

Interesssante musea in Dublin?

Dublin

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...