Stranden in Lissabon

Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Gezellige en zonnige stranden in Lissabon

Lissabon is geen typische badplaats maar heeft in en nabij de stad wel enkele mooiestranden aan de Atlantische Oceaan.

Wist u dat:​​ Lissabon de enige hoofdstad van een Europees land is waar u de zon kunt zienondergaan ín de Atlantische Oceaan?

Alle stranden rondom Lissabon zijn prima met het openbaar vervoer te bereiken. Leuk om te weten: Veel toeristen weten niet dat de stranden van Lissabon uniek zijn met als resultaat dat de stranden zelden druk bezocht zijn: Ideaal om in alle rust uit te waaien!

Aanrader: Cascais strand

Cascais ligt op +- 30 minuten van het centrum van Lissabon. U kunt er makkelijk heen met de trein: u bent er in 25 a 40 minuten, afhankelijk van welke trein u neemt. U kunt gratis met de trein mee als u een Lisboa Card hebt, een retourtje kost zo’n 6 euro. Iedere 20 minuten vertrekt er een trein vanaf station Cais do Sodre.

Als u eenmaal bent aangekomen in Cascais, het station uitloopt en linksaf gaat, bent u na ± 50 meter al bij het strand!

Tegenover het station kunt u gratis fietsen ‘huren’​​ als u geen zin heeft om te wandelen of als u het 5 kilometer verder gelegen Guincho (strand) wilt bezoeken. Het strand van Guincho is een echt surfers strand met prachtig hoge golven.

Onderweg naar Guincho komt u diverse kleine, rustige strandjes tegen.

Praia da Adraga

Tussen wilde rotsen en grote, grillige kliffen ligt een prachtig strand, ​Praia da Adraga. Door BBC opgenomen in de lijst met “mooiste stranden in Europa”. Het strand wordt in de zomermaanden druk bezocht. U bereikt het strand via een weg vanuit Almoçageme.

Costa da Caparica

Costa da Caparica is zelden bekend bij toeristen: Vooral de lokale bevolking komt hierheen om te genieten van de zee en de rust. Er zijn veel restaurantjes en cafés met lokale lekkernijen.

Tip:​​ Als u naar Costa da Caparica gaat, neem de Transpraia. Dit is een mini treintje welke langs 19 ongerepte strandjes gaat en bij elk strandje een stop maakt.

Sesimbra

Dit dorpje is een en al cultuur en historie met een prachtig geel zandstrand, een absolute aanrader voor iedereen!

Waar vindt u stranden in Lissabon?

Lissabon

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...