Activiteiten in Porto

Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

De populairste activiteiten en attracties in Porto

In Porto zijn voldoende activiteiten te doen voor een veelzijdige stedentrip, óók voor de kleinere portemonnee. In de stad zijn er verschillende activiteiten, bezienswaardigheden en attracties welke gratis zijn. Ideaal!

In dit artikel geven we u de beste gratis hotspots van Porto.

Station Sao Bente

Sao Bente is het centrale station van Porto, en niet zomaar een. Het is één groot kunstwerk van de typische handgeschilderde Portugese tegeltjes (Azulejos). U vindt in- en rondom het station verschillende tableaus met tegeltjes.

Ponte Luis I

De Ponte Luis I is de beroemde boogbrug van Porto welke de stad met Vila Nova de Gaia verbindt over de rivier de Douro. Deze brug heeft een beneden en bovendek welke beide voor voetgangers én gratis toegankelijk zijn. Een wandeling over de brug geeft u een prachtig uitzicht op de rivier en de stad.

Eenmaal aan de overkant komt u in de wijk waar alle port kelders liggen en hier kunt u tevens een gratis rondleiding en proeverij bijwonen.

Parque da Cidade

Parque da Cidade is het stadspark van Porto. Het is de grootste groene zone van de stad welke een prachtige ligging aan zee heeft met een geweldig strand. Doordeweeks erg geliefd onder toeristen, picknickers en joggers terwijl in u het weekend over de koppen kunt lopen: Locals gaan massaal genieten in het park. In het park is een theehuisje en een restaurant.

Rua Miguel Bombarda

Deze geweldige straat is vrij onbekend bij toeristen en het is hier aanzienlijk rustiger dan in de rest van de stad. U kunt in hier overal prachtige street art bewonderen en er zitten typische portugese winkeltjes en boetiekjes en u vindt er gegarandeerd originele souvenirs.

Gratis rondleiding door een Port kelder inclusief proeverij

Het is mogelijk om een gratis rondleiding in bepaalde port kelders te krijgen inclusief een gratis portproeverij achteraf. Ga naar de wijk Vila Nova de Gaia waar alle wijnkelders liggen en u krijgt vanzelf een uitnodiging wanneer u door de wijk wandelt.

Tip: Neem een Porto card voor extra voordeel!

Bij een bezoek aan Porto is de Porto Card vrijwel onmisbaar. U krijgt met deze kaart onder andere gratis toegang tot het openbaar vervoer, gratis toegang tot 11 musea en u kunt gratis een rondvaart over de Douro maken.

Als dat nog niet genoeg is; krijgt u óók nog korting bij meer dan 170 attracties en highlights in de stad!

Gezellige activiteiten in Porto?

Porto

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...