Port wijn

Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

De echte, authentieke Port uit Porto

Een citytrip naar Porto is niet compleet zonder (uitgebreid) de lokale én wereldberoemde Portwijn te drinken. Lekkerder dan hier in Porto vindt u deze wijn nergens!

Vila Nova de Gaia: Wijk van de port kelders

In het stadsdeel Vila Nova de Gaia liggen bijna alle portwijn kelders van de stad: Noem het gerust de port hotspot van de wereld. Ook de bekende, klassieke namen zoals Sandeman, Casa Ferreira en Croft zitten met hun kelders in deze wijk.

Het is bij vrijwel iedere kelder mogelijk een rondleiding te krijgen met een heerlijke Port proeverij achteraf. De rondleidingen duren gemiddeld een half uurtje en u ontdekt alles over het ontstaan van Port, hoe de drank door de eeuwen heen is gemaakt en verbeterd en hoe port bewaard wordt. De prijs voor een rondleiding varieert per porthuis maar is gemiddeld 5 euro inclusief een proeverij van 3 glazen port achteraf. Als u maar kort in Porto bent wilt u misschien alleen een rondleiding door een porthuis doen. Dan krijgt u ook de uitleg over de achtergronden van de port en ziet u hoe de port bewaard wordt.

Port Kelders

Verschillende soorten Port

Port is niet één soort wijn maar heeft verschillende varianten: U heeft een witte port en twee soorten rode port: Ruby en Tawny.

Tip: Heeft u de smaak te pakken? Doe een extra proeverij in één van de vele wijnbarretjes die Porto rijk is. Een goede wijnbar is Bacchus Vini welke aan de Rua da Lada zit. U kunt hier verschillende proeverijen volgen waar u bij ieder glas een korte uitleg over de drank krijgt terwijl u van het uitzicht over de Douro en de Dom Luis I brug geniet.

Port proeven in Porto?

Porto

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...