Wijken in Porto

Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Gezellige wijken in Porto

Porto is verdeeld over 7 prachtige wijken, ook wel districten genoemd, welke ieder hun eigen cultuur en karakteristieke aspecten hebben. Vergelijkbaar met Lissabon loopt u soms van de een totaal andere wereld in als u de straat oversteekt.

Maar welke wijken wilt u echt niet missen als u Porto bezoekt? Dat zijn de volgende drie:

Baixa

De wijk Baixa is het stadscentrum van Porto. Dit district is het historische hart van de stad en u zult tijdens uw bezoek hier (onbewust) veel tijd doorbrengen: In de wijk zijn vele bezienswaardigheden en attracties.

De wijk is één grote doolhof aan kleine straatjes en steegjes, iets wat de wijk een prachtig karakter en beleving geeft. De prachtige bebouwing, dicht tegen elkaar aan, maakt het helemaal af.

In de wijk vindt u onder andere de Terreiro da Sé, de Torre dos Clérigos en het adembenemende uitzicht van Miradouro da Vitória. In kleine boetiekjes kunt u geweldige souvenirs kopen.

Naast alle historie zitten ook de meest trendy clubs en bars in dit stadsdeel. Een mooi contrast.

Matosinhos

Matosinhos is de grootste wijk van Porto met ruim 200.000 inwoners en ligt aan de zee. De wijk heeft een populaire promenade en het stikt er van de vis en zeevruchten restaurantjes waar de verse vangst van die dag wordt gebakken, gegrild en gekookt tegen absurd lage prijzen. Heerlijk met een koud (craft) biertje of een glaasje port.

U kunt naast verse vis eten ook leuk en gezellig winkelen in Matosinhos. Onder andere het populairste winkelcentrum van de stad zit er, het Norte Shopping centre. In dit winkelcentrum vindt u een mix van lokale winkels en bekende merkketens.

In de Rua Brito Capelo vindt u lokale, typisch Portugese winkeltjes en boetiekjes. Dit is de oudste straat van de wijk.

Vila Nova de Gaia

De wijk Vila Nova de Gaia is de wijk waar de portwijn haar oorsprong heeft gevonden. Als u via één van de zes bruggen de rivier de Douro oversteekt komt u in Vila Nova de Gaia uit.

Al vanuit de oudheid hebben vele portwijn producten in deze wijk hun kelders gevestigd in een relatief klein gebied. Deze wijk is dé plek van de Port! U kunt hier op tientallen plekken de meest lekkere port proeven, vaak met uitzicht op de Douro.

U kunt er onder andere de port wijnkelders van merken zoals Croft, Sandeman en Casa Ferreira bezoeken.

Leuke wijken in Porto?

Porto

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...