Activiteiten in Edinburgh

Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Gratis, leuke activiteiten in Edinburgh

Geld besparen tijdens uw stedentrip is eigenlijk heel makkelijk: Het is een kwestie van de gratis activiteiten meepakken. En die zijn er in Edinburgh genoeg zonder dat u op kwaliteit of cultuur hoeft in te leveren!

De volgende 7 gratis activiteiten geven u alvast een idee!

Gratis wandeltour van Sandemans

Sandemans is een organisatie welke in 18 Europese steden gratis dagelijkse wandeltours voor toeristen organiseert. Onder begeleiding van een professionele gids maakt u een wandeling langs alle highlights en bezienswaardigheden van de stad.

De gids zal tijdens de wandeling tekst en uitleg geven over wat u ziet en wat de verhalen achter bepaalde gebouwen en monumenten zijn.

U kunt dagelijks met een wandeltocht mee in Edinburgh: De eerste begint om 11:00 en de tweede om 13:00. Het startpunt is de Starbucks aan de Royal Mile en de tour eindigd na +- 3 uur bij de Princess Gardens.

National Museum of Scotland

Één van de gratis musea in Edinburgh is het National Museum of Scotland. Het museum is ontstaan nadat het Royal Scottish museum en het National Museum of Antiquities zijn gefuseerd.

Het huidige museum heeft hierdoor een adembenemende collectie rondom de Schotse historie, cultuur en natuur.

Na een verbouwing in 2011 is het museum uitgebreid met 15 extra zalen en zijn er onder andere mummies, de millenniumklok en het hoofd van een Tyrannosaurus Rex te bewonderen.

Royal Botanic Garden

De Royal Botanic Garden is niet alleen een toeristische trekpleister: Het is tevens een wetenschappelijke instellingen. De tuin is in 1670 aangelegd voor het kweken van medicinale planten en onderzoek.

Arthurs’ Seat

Arthur’s Seat is onderdeel van de zeven heuvels waarop de stad Edinburgh is gebouwd. Het is de belangrijkste piek van de heuvels en is een geliefde spot van de lokale bevolking. De heuvel is 251 meter hoog en geeft een fantastisch uitzicht over de stad.

Museum of Edinburgh

In het Museum of Edinburgh ontdekt u alles over het ontstaan, de historie en de cultuur van Edinburgh in de afgelopen eeuwen. U kunt onder andere de replica van het Nationaal Convenant bekijken welke door Greyfriars Kirk in 1638 werd getekend. Ook is er een prachtige collectie aan zilverstukken.

Het museum is grotendeels gratis toegankelijk.

The Royal Mile

The Royal Mile zijn meerdere straten welke samen de hoofdstraat vormen van de stad Edinburgh. In de straten vindt u een overvloed aan barretjes, restaurants en lokale en toeristische winkeltjes.

Er zijn ook tientallen zijstraatjes welke hier en daar uitkomen op kleine pleintjes.

Calton Hill

Midden in het historische centrum van Edinburgh ligt de Calton Hill, een heuvel van honderd meter hoog. U hebt vanaf hier een geweldig uitzicht over de stad. Het is op heldere dagen zelfs mogelijk om de Firth of Firth te zien.

Op de heuvel vindt u enkele monumenten waaronder het National Monument en het Nelson monument. Dit is de grote toren welke op een verrekijker lijkt, ter ere van Horatio Nelson.

Citytrip boeken?

Edinburgh

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...