Bier Tour in Edinburgh

Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Doe de Bier Tour in Edinburgh

Voor de echte bierliefhebbers is er in Edinburgh een geweldige toeristische attractie: De Scot Beers bier tours. In een 2 tot 3 uur durende tour gaat u langs meerdere typische Schotse pubs en een microbrouwerij.

Schotse bieren proeven

Naast whisky is bier een andere Schotse specialiteit: De schotten brouwen al meer dan 5000 jaar ambachtelijk bier en het vrij kleine land heeft meer dan 70 brouwerijen met enkele bekende en beruchte bieren.

Niet alleen de klassieke bieren zijn populair in Schotland: Ook hier heeft het craft beer een extreme populariteit waar verrassend goede smaken uit voortkomen. Andere populaire soorten bier in Schotland zijn Indian Pale Ale (IPA).

Leuk weetje: In Schotland wordt het ‘Snake Venom’ bier gebrouwen met het hoogste alcoholpercentage ter wereld: 67,5%!

Scot.beer Beer Tours

Scot.beer is de organisatie welke de bier tochten organiseert. Onder begeleiding van een lokale gids gaat u de typische Schotse bieren proeven terwijl de gids u zal vertellen over het ontstaan van het bier en hoe het gebrouwen wordt.

U gaat de wat meer standaard bieren proeven maar ook de creatieve smaken zoals Chocolate, donkere IPA, Cider en Port. Plezier gegarandeerd!

Tip: Als u twijfelt om met een biertour mee te gaan: Gewoon doen! Niet alleen toeristen raden deze activiteit aan maar ook locals uit Edinburgh en Schotland zijn na een tour vaak verrast over wat ze allemaal hebben ontdekt over ‘hun’ bier.

Zijn de biertjes bevallen? U kunt na afloop aan uw gids vragen of deze een (kopie van de) lijst met alle geproefde bieren kan meegeven zodat u ze zelf nog kunt kopen.

Tickets voor de biertour bestellen

U kunt uw tickets vooraf online boeken via de website van Scot.beer

Proef het echte Schotse bier

Edinburgh

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...