Dingen om te doen in Edinburgh

Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

11 dingen om te doen in Edinburgh

In Edinburgh kunt u uzelf in principe dagen vermaken. De keuze aan bezienswaardigheden, highlights en andere toeristische attracties is vrij groot.

Dit zijn 11 leuke dingen welke u kunt gaan doen als u Edinburgh gaat bezoeken.

1. Arthur’s Seat

Edinburgh is gebouwd op zeven heuvels: De Arthur’s Seat is de hoogste heuvel van de zeven met 251 meter. Het is een populaire plek onder de locals van Edinburgh om uit de drukte van de stad te ontsnappen.

De klim naar boven duurt ongeveer een half uurtje en eenmaal boven hebt u een fantastisch uitzicht over de stad.

2. Edinburgh Castle

Dit kasteel is het belangrijkste bouwwerk van Edinburgh: Het oudste deel stamt al uit de 12e eeuw. Het kasteel is tot de 17e eeuw een koninklijke paleis geweest waarna het een militair kasteel werd.

Hedendaags vindt u er onder andere het National War Museum, Scottish National War Memorial en de One O’Clock Gun. Dit is een kanon wat elke dag behalve op zon- en feestdagen wordt afgevuurd om 13:00. Vroeger werd dit gedaan als tijdsignaal voor schepen in de haven.

3. Scotch Whisky Heritage Centre

In het Scotch Whisky Heritage Centre gaat u alles ontdekken, zoals de geschiedenis en het produceren van Schotse whisky. Uiteraard gaat u na afloop ook nog de whisky proeven!

4. Royal Mile

De Royal Mile is de hoofdstraat van Edinburgh. Deze straat is eigenlijk een aaneenschakeling van 5 verschillende straten welke samen één straat vormen.

Er zitten heel erg veel barretjes, pubs, restaurants en toeristische winkeltjes vergelijkbaar met andere grote steden. Ook zitten meerdere musea in deze straat.

5. Spooktocht in Edinburgh

Edinburgh heeft een historie met veel legenden en gruwelverhalen. Volgens velen spookt het dan ook in- en onder de stad. Het is mogelijk om mee te gaan met een spooktocht langs oude plekken en steegjes, een kerkhof, en oude kelders waar geesten zouden leven.

De gidsen laten u in elk geval met regelmaat de rillingen over uw lijf lopen met hun verhalen.

6. Doe een bier tour

In Edinburgh kunt u een geweldige biertours doen. Lees meer hierover op deze pagina.

7. Wandelroute van Sandemans

Sandemans is een organisatie welke in 18 Europese steden gratis wandeltours aanbied. U kunt elke dag mee om 11:00 of 13:00 uur onder begeleiding van een gids.

8. Calton Hill

Calton Hill is een andere heuvel van Edinburgh, 100 meter hoog en met enkele belangrijke monumenten: Het National Monument, Dugald Stewart Monument en het Nelson Monument.

9. City Art Centre

Het City Art Centre is gratis te bezoeken en heeft 6 verdiepingen met mooie collecties aan voornamelijk Schotse kunst. Het ligt in hartje centrum vlakbij het Waverley station.

10. Camera Obscura and World of Illusions

Aan de Royal Mile vindt u Camera Obscura and World of Illusions. In dit museum verdeeld over 6 verdiepingen ontdekt u alles over optische illusies. Op de bovenste verdieping staat nog steeds de ‘Camera Obscura’ welke een prachtig uitzicht over de stad geeft.

11. National Museum of Scotland

Dit museum toont alles over de historie, natuur en cultuur van Schotland in een adembenemende collectie. Maar het heeft ook internationale objecten zoals het hoofd van een Tyrannosaurus Rex maar ook mummies en sarcofagen uit Egypte.

Leuke dingen om te doen in Edinburgh?

Edinburgh

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...