Hotspots in Edinburgh

Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Beste hotspots in Edinburgh

Edinburgh is een stad welke u meerdere malen zal verrassen tijdens uw bezoek. Het heeft een geweldige historische binnenstad, gecombineerd met moderne bouw. Daarnaast heeft de stad tal van bezienswaardigheden en toeristische attracties.

Als u Edinburgh wilt of gaat bezoeken kunt u dit lijstje van hotspots in ieder geval meenemen.

De Royal Mile

De Royal Mile is een aaneenschakeling van vijf straten (Castlehill, Lawnmarket, High Street en Canongate) welke samen de hoofdstraat van Edinburgh vormen. De straat ligt tussen het Edinburgh Castle en Holyrood Palace met een lengte van een Schotse mijl.

Aan deze straat zitten diverse bezienswaardigheden en het is een toeristische hotspot met veel pubs, restaurants en winkeltjes. U kunt het enigszins vergelijken met La Ramblas in Barcelona.

Camera Obscura

Één van de attracties aan deze straat is het Camera Obscura and World of Illusions. Dit is een museum waar u alles kunt ontdekken over optische illusies.

St. Giles Cathedral

Een andere bekende en prachtige bezienswaardigheid aan de Royal Mile is de St. Giles Cathedral. Het gebouw stamt uit de 12e eeuw en heeft prachtige, hoge glas in lood ramen. Het is officieel geen kerk meer maar een evenementenlocatie. Overdag is het gebouw geopend voor publiek.

Sandemans Wandeltochten

De gratis wandeltochten van Sandemans starten dagelijks op twee momenten (11:00 uur en 13:00 uur) bij de Starbucks aan de Royal Mile.

Museum of Edinburgh

Ook het Museum of Edinburgh zit aan de Royal Mile. Hier ontdekt u alles over de geschiedenis en cultuur van de stad en de bevolking door de eeuwen heen.

Princess Street Gardens

De grens tussen Old- en New town zijn de Princess Street Gardens. Het grote park, wat uit twee delen bestaat, huisvest meerdere bezienswaardigheden waaronder het Scott Monument en de Floral klok.

In het park ligt een kunstmatige heuvel, de Mound, waarop het National Gallery of Scotland en het Royal Scottish Academy staan.

Edinburgh Castle

Edinburgh Castle is een kasteel welke van de 12e tot de 17e eeuw een koninklijk verblijf was. Hierna is het verbouwd en omgedoopt tot een garnizoen kasteel.

Het kasteel is open voor bezoek en er zit onder andere het National War Museum en het Scottish War Memorial gevestigd.

Het Royal Palace is het hoogtepunt van het kasteel: Hier liggen de Schotse kroonjuwelen en de Stone of Destiny. Fascinerend.

One O’Clock gun

Elke dag, behalve op zondag, goede vrijdag en eerste kerstdag, wordt om klokslag 13:00 uur het One O’Clock kanon afgevuurd. Dit is een traditie als tijdsignaal voor schepen in de haven.

Arthur’s Seat

De hoogste heuvel van de zeven waarop Edinburgh is gebouwd, is de Arthur’s Seat. Deze heuvel van 251 meter hoog geeft u vanaf de top een adembenemend uitzicht over de stad en is ook onder de lokale bevolking een populair hotspot om de stadsdrukte te ontwijken.

Biertour van Scot.beer

In Schotland worden veel bieren gebrouwen, en niet alleen de klassieke soorten: Schotland is een land waar veel creatieve craft bieren wordt gebrouwen waaronder het bier met het hoogste alcoholpercentage ter wereld. En dat gaat u ervaren tijdens de biertour.

De biertour van Scot.beer is geliefd onder zowel toeristen als locals uit Edinburgh, dat zegt voldoende dus.

Hotspots in Edinburgh

Edinburgh

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...