Musea in Praag

Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Populaire musea in Praag

Het mooiste en belangrijkste museum van Praag is absoluut het Nationaal Museum. Het museum is opgericht in 1818 en het huidige gebouw is jaren later gebouwd, in 1885. In het museum vindt u verschillende afdelingen die bestaan uit collecties van munten, archeologie, etnografie, prehistorie en er bevindt zich een theater. In totaal zijn er meer dan 14 miljoen voorwerpen aanwezig.

Dvorak Museum

Het Dvorak Museum is het barokke onderdeel van het Nationaal Museum. Dit is tevens de plek waar de componist Antonin Dvorak herdenkt wordt. In dit museum krijgt u een kijkje in het leven van Dvorak door middel van foto’s, geschreven muziek en documenten.

De meest bekende stukken van Dvorak zijn Stabat Mater en Requiem. Wanneer u een bezoekje neemt aan het Nationaal Museum kunt u gemakkelijk doorlopen naar het Dvorak Museum.

Het juwelenmuseum

Voor liefhebbers van juwelen en alles wat mooi blinkt is het juwelenmuseum in Praag het perfecte uitstapje. De collectie in dit museum bestaat uit parels, diamanten en goud. Tijdens de tentoonstelling kijkt u uw ogen uit, u ziet hier namelijk juwelen voorbij komen die nog nooit eerder getoond zijn.

Huis van de Zwarte Madonna

Dit museum wordt ook wel het museum van Tjechische Kubisme genoemd en bevindt zich midden in het centrum van Praag. De Tsjechische architect Josef Gocar was de ontwerper en grondlegger van het kubistische gebouw.

De naam ‘Huis van de Zwarte Madonna’ komt voort door het barokke Mariabeeld wat op de hoek van de gevel staat. In het museum zijn schilderijen, meubels en sculpturen te vinden. Op de begane grond is een gezellig museum winkeltje waar u onder andere servies en boeken kunt kopen. Op de eerste verdieping kunt u wat drinken.

Speelgoed museum

Een city trip naar Praag met kinderen? Dan is het leuk om eens een kijkje te nemen in het speelgoed museum. In Praag vindt u het twee na grootste speelgoed museum van de wereld met een grote Barbie tentoonstelling.

U kunt er zelfs de allereerste barbie bewonderen uit 1959. Hoewel het voor kinderen leuk kan zijn om naar het speelgoed te kijken is er weinig mogelijkheid er ook mee te spelen. Alles staat namelijk achter glas.

Communisme Museum

Als u wat meer de geschiedenis in wil is het Communisme Museum een aanrader. U gaat terug de tijd in tussen 1948 en 1989. Het barokke gebouw komt uit 1740 en is door de Amerikaanse zakenman Glenn Spicker opgezet.

De tentoonstelling is ontworpen door Jan Kaplan, een Tjechische filmer. U ziet in dit museum beelden van de zware periode uit de Fluwelen Revolutie. In het Communisme Museum ziet u veel terug van het Sovjet Unie systeem.

Genoeg te zien in Praag!

Er zijn dus genoeg museums om eens te gaan bekijken. Wel handig om te weten is dat de meeste museums op maandag gesloten zijn.

Interessante musea in Praag?

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...