Praktische tips voor een citytrip naar Praag

Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Handige tips voor uw bezoek aan de 'Gouden stad'

Wanneer u van plan bent om een citytrip naar Praag te maken is het slim om u goed voor te bereiden op de reis, stad en cultuur. Op deze manier staat u voor zo min mogelijk verrassingen. In dit artikel geven we u praktische tips voor Praag om uw stedentrip maximaal te beleven.

Legitimatie of paspoort

Tsjechië is een EU land en u heeft daarom geen paspoort nodig om het land te betreden. Het is wel raadzaam om uw identiteitskaart bij te hebben voor het geval u uzelf moet legitimeren voor bijvoorbeeld politie.

Als u met het vliegtuig naar Tsjechië gaat is het sowieso noodzakelijk ten minste uw identiteitskaart bij te hebben. Ook hier is geen paspoort noodzakelijk. Gaat u met de auto? Dan is het verplicht om uw kentekenregistratie en groene kaart (verzekeringsbewijs) bij te hebben.

Geld

Ondanks Tsjechië bij de Schengenlanden en Europa hoort is het geen onderdeel van de Eurozone. De munteenheid is de Tsjechische kroon.

U kunt op veel plekken in Praag geld wisselen maar het is aan te raden dit in België te doen. Wisselkantoren in Praag maken óf gebruik van ongunstige koersen of rekenen (vrij) hoge commissies. Het is tevens mogelijk om met de meeste Belgische bankpassen te pinnen in Praag. U betaalt meestal wel kosten aan de bank hiervoor.

Het is aan te raden om altijd voldoende contant geld op zak te hebben bij een bezoek aan Praag.

Elektriciteit en stekkers

In Tsjechië is de netspanning net als in België 230 volt. Ook de contactdozen zijn hetzelfde en u heeft geen speciale stekkers nodig.

Kraanwater in Tsjechië

Het leidingwater in Tsjechië en Praag bevat een kleine dosis chloor maar is veilig om te drinken. Het is echter mogelijk dat u er darm- en maagklachten van krijgt: U kunt dit voorkomen door water uit flessen te drinken.

WiFi en internet

In Praag is volledige 4G dekking. Daarnaast heeft de stad veel gratis WiFi hotspots beschikbaar gesteld. Tegenwoordig heeft ook vrijwel iedere bar, restaurant, hotel en andere openbare gelegenheid een WiFi netwerk. U zult niet snel zonder internet zitten. 😉

Mobiel bellen

Omdat sinds Juni 2017 binnen de EU geen roamingkosten meer gerekend worden zijn de kosten gelijk aan Nederland.

Prague City Pass

De Prague City Pass is onmisbaar voor een stedentrip naar Praag. Met de kaart heeft u gratis toegang tot de beste musea in de stad en het geeft u korting op verschillende top attracties. Ook diverse restaurants en winkels geven korting op vertoon van de pas.

Als u de City Pass voor vertrek online koopt krijgt 5 euro korting op de pas!

Goedkoop op citytrip naar Praag?

praag

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...