Vervoer binnen de stad Praag

Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Goed geregeld openbaar vervoer in Praag

Het openbaar vervoer is in Praag goed geregeld. Er is een uitgebreid Metronetwerk, er liggen veel tramlijnen en het busnetwerk is uitgebreid. Het openbaar vervoer gaat 24 uur per dag door: ‘s nachts rijden er geen metro’s maar wel nachtbussen en nachttrams.

De stad heeft twee belangrijke treinstations, namelijk Station Praha hlavní nádraží (hoofdstation van Praag) en Station Praha-Holešovice.

Op het hoofdstation zijn er internationale treinen naar onder andere Berlijn, München, Parijs en Amsterdam.

U heeft een uitgebreide keus om uw door Praag te vervoeren. In dit artikel bespreken we de meest gekozen vervoersmethodes.

Op de fiets in Praag

Praag is een fietsvriendelijke stad: Het heeft vele fietspaden, verhuurders en mogelijkheden voor het stallen van de fietsen. U kunt heerlijk ontspannen zelf de stad verkennen terwijl u geniet van alle mooie architectuur en de stad.

De bus

Door het uitstekende busnetwerk is de bus een populair vervoersmiddel in de stad. Er komen veel bussen kort achter elkaar en de prijzen zijn zeer goedkoop.

De metro of tram

De metro is een van de populairste reismethodes binnen Praag. Het vervoer is goedkoop, snel en goed op elkaar afgestemd. Er komen veel en vaak metro’s, trams en bussen kort achter elkaar.

De metro heeft een netwerk van vier lijnen. De tram heeft zelfs 25 lijnen door de stad!

Het is mogelijk om zowel losse kaartjes als dag- en weekkaarten te kopen. Het systeem is in Tsjechië nog niet zo modern als in Nederland: Als u losse kaartjes koopt is het belangrijk om deze juist af te stempelen anders riskeert u een boete.

De controleurs zijn meestal in burgerkleding en pakken juist de toeristen er uit omdat deze het systeem vaak niet zo goed begrijpen en hierop de gok wagen om zwart te reizen. Als u geen gestempeld kaartje kunt laten zien krijgt u een boete welke ook direct betaald moet worden. Er worden geen uitzonderingen gemaakt voor toeristen. Opletten dus!

U vindt bij iedere halte de dienstregeling van de betreffende lijn.

Tip: Met de Prague City Pass kunt u gratis met het openbaar vervoer reizen. Hiermee voorkomt u dat u een fout maakt met de kaartjes en een boete riskeert. U kunt hiermee gratis reizen met de bus, de metro, de trams en de veerboten.

Snel en veilig vervoer in Praag?

Praag

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...