De leukste kattencafés van Europa

Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

In welke stad drinkt u samen met de katten een kopje koffie of thee?

Bent u een liefhebber van katten? Dan is het kattencafé echt iets voor u! Het is mogelijk om de katten in het café te aaien en u kunt ze in sommige cafés zelfs snoepjes geven. In de meeste kattencafés vragen de vrijwilligers een kleine bijdrage. Dit is namelijk voor een goed doel, zo kunnen de katten genieten van heerlijke maaltijden en andere lekkernijen! Lees hier meer over de leukste kattencafés van Europa.

Café Neko

Café Neko was het allereerste kattencafé in Europa. Het café opende haar deuren in Wenen. De oprichtster komt oorspronkelijk uit Japan en wilde iets goeds doen voor het dierenasiel dat zij al jaren steunde. In mei 2012 vonden vijf asielpoezen een nieuw onderkomen. Het café biedt de dieren twintig meter aan klimwanden en hun eigen verblijf. De bezoeker kan genieten van diverse Japanse drankjes, maar ook koffie, thee, verse sapjes en zelfgemaakte taarten. U kunt de katten niet voeren maar wel kattensnoepjes kopen voor €1,-. Tot slot kunt u de katten aaien en is het café voorzien van gratis Wifi!

Cat Café Budapest

Cat Café Budapest is één van de twee kattencafés in de stad Budapest. Het café opende haar deuren in 2013 en biedt sindsdien huisvesting aan maar liefst twaalf katten. In het café ligt een boekje met alle kattennamen en een beschrijving over het karakter van de katten. Als u na een uur nog geen aandacht van een kat heeft gekregen, dan brengt één van de medewerkers een kat naar u toe om het ijs te breken. Cat Café Budapest geeft ook presentaties en workshops!

Le Café des Chats

Le Café des Chats is een sfeervol kattencafé gelegen in Parijs. De eigenaresse van dit kattencafé werd geïnspireerd door het Japanse ‘Neko Cafe’. Het Le Café des Chats is een kleine kattencafé met een sfeervol interieur. Voor de katten is er een krab/klimpaal en liggen er wat mandjes en dekens waar de katten op kunnen slapen. In het café wonen er 13 schitterende katten, met ieder een eigen karakter. De katten worden onderhouden door de opbrengsten uit het café. Ze worden gechipt, gecastreerd en en worden regelmatig gecontroleerd door de dierenarts!


Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...