De mooiste bezienswaardigheden van Parijs

Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

De belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs

Parijs, de stad van de liefde, mode en cultuur. De stad telt een groot aantal bezienswaardigheden en wordt dan ook gezien als de ideale stad voor een citytrip. Maak de mooiste foto’s bij bekende hotspots als de Eiffeltoren, het Louvre en de Notre Dame! Een Disney liefhebber? Ook dan zit u goed in de Franse hoofdstad! Een citytrip naar Parijs is goed te combineren met een bezoek aan Disneyland Paris! Wij presenteren u op deze pagina graag de leukste toeristische attracties in Parijs.

Eiffeltoren

De Eiffeltoren is het belangrijkste symbool van Parijs. Met de lift is het mogelijk om te genieten van een fantastisch uitzicht over de stad. Op de eerste verdieping kom je meer te weten over de geschiedenis van de Eiffeltoren. In de avond kun je vanaf 21:00 elk uur een verlichte Eiffeltoren bezichtigen. De lichtshow duurt een paar minuten. Als u de toren op wilt met de lift is dit wel tegen een betaling. Wilt u niet in de rij wachten? Bestel dan uw ticket online!

Notre Dame

Notre Dame is een imposante kathedraal en bevindt zich midden in het centrum van Parijs. Er gaat veel geschiedenis vooraf aan dit 130 meter hoge gebouw. Zo werd hier Napoleon in 1804 gekroond tot Keizer. Schrijver Victor Hugo heeft de Notre Dame wereldberoemd gemaakt met zijn boek ‘De Klokkenluider van Notre Dame’. U kunt de Notre Dame ook beklimmen voor een fantastisch uitzicht!

Louvre

Bezoek tijdens uw citytrip naar Parijs het Louvre, dit is het grootste museum ter wereld. Als u een cultuurliefhebber bent is het Louvre zeker een aanrader. Momenteel worden er meer dan 30.000 kunstwerken getoond aan het publiek. Dit bestaat uit beeldhouwkunst, schilderkunst en kunstvoorwerpen. Het wereldberoemde schilderij de Mona Lisa kunt u hier bezichtigen!

Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe is een triomfboog en staat midden op het Place Charles de Gaulle. Het is het drukste plein van Parijs, waar maar liefst 12 straten op uitkomen waaronder de Champs-Élysées. De triomfboog werd gebouwd in opdracht van Napoleon ter ere van zijn overwinning. Tegenwoordig kunt u de Arc de Triomphe beklimmen, u kunt kiezen voor de trap of de lift. Op de top heeft u een prachtig uitzicht over de stad Parijs!

Sacré-Cœur

De Sacré-Cœur is een basiliek in Parijs en is een schitterende verschijning. De kerk valt vooral op door zijn witte stenen.  De kerk is al van ver te zien, dit komt omdat de heuvel hoog boven de stad uitsteekt waar de kerk zich bevindt. De Sacré-Cœur werd tussen 1875 en 1914 gebouwd naar aanleiding van de vele doden tijdens de Frans-Duitse Oorlog. In de zomermaanden kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de trappen!


Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...