Proef de magische kerstsfeer in Londen

Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Kerst in Londen? Altijd een unieke belevenis!

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze niet onder stoelen of banken. In november gaan de lichtjes al aan waardoor de stad meteen wordt ondergedompeld in een bijzondere kerstsfeer. Londen is dan ook één van de absolute aanraders om te bezoeken tijdens de kerstperiode. Dit niet in het minst omdat er heel wat sfeervolle evenementen worden georganiseerd. Het gaat hierbij niet alleen om Winter Wonderland in Hyde Park, maar wat ook te denken van  de Christmas Singers op Trafalgar Square? Tijdens de kerstperiode kunt u bovendien nog wat extra wegdromen bij de oogstrelende etalages van de bekende warenhuizen Harrods en Liberty. Wilt u ook graag de magische kerstsfeer in Londen gaan proeven? Dan is het zeker de moeite waard om rekening te houden met de tips die zijn terug te vinden in dit blogartikel!

shoppen in Londen kerstdagen

De warenhuizen pakken tijdens Kerst enorm uit in Londen. De gevels zijn mooi verlicht en ook binnen zijn schitterende versieringen te vinden.

Trafalgar Square, Hyde Park & het Somerset House

Er wordt door de stad Londen steeds alles aan gedaan om niet alleen de inwoners, maar ook toeristen een onvergetelijke ervaring aan te bieden tijdens de kerstperiode. In eerste instantie kunt u bijvoorbeeld niet anders dan een bezoekje brengen aan Trafalgar Square. U kunt hier niet alleen de Christmas Singers terugvinden, maar ook een 20 meter hoge en steevast prachtig versierde kerstboom die elk jaar aan Londen wordt geschonken door de Noorse stad Oslo. Op 1 december worden traditioneel de meer dan 500 aanwezige lichtjes voor het eerst aangestoken. Kerst in Londen staat uiteraard ook garant voor het nodige schaatsplezier. Schaatsen in Winter Wonderland in Hyde Park onder het goedkeurend oog van het Londen Eye of bij het Somerset House is altijd leuk en dat zowel voor jong als oud!

londense pub kerst

Nog twijfels over hoe Engelsen uitpakken tijdens Kerst? Bekijk dan ééns de gevel van deze pub, volledig gehuld in Kerststijl!

Kerstshoppen in Londen

Heel wat mensen komen jaarlijks tijdens de kerstperiode naar Londen om er te kerstshoppen. Het moet dan ook gezegd dat de Engelse hoofdstad zich hier werkelijk uitstekend toe leent. Kerstshoppen kan niet alleen in de bekende winkelstraten zoals Bond Streed, Oxford Street en Regent Street (welke voor de gelegenheid ook allemaal prachtig zijn versierd), wat bovendien ook te denken van Harrods? De kerstafdeling van Harrods wordt reeds aan het einde van de maand augustus opgebouwd en is sinds jaar en dag de mooiste en tevens ook meest uitgebreide van heel Engeland. Dagelijks komen er tijdens de kerstperiode zomaar even meer dan 35.000 klanten naar Harrods alleen al om er kennis te maken met de speciale kerstafdeling. Bent u op tweede Kerstdag nog steeds in Londen? Dan is het Boxing Day en kunt u genieten van enkele zeer indrukwekkende kortingen op uw aankopen!

Harrods in Londen

Harrods is ’the place to be’ voor al uw Kerstaankopen. Dit enorme warenhuis is bovendien schitterend versierd en een echte must-visit tijdens uw citytrip!

Winter Wonderland

De meest magische plaats in Londen tijdens de kerstperiode is ongetwijfeld Hyde Park. Hier ontvouwt zich dan ook een prachtig en gezellig winter wonderland. U maakt hier kennis met een subliem winterlandschap compleet met een sprookjesachtig verlichte kerstmarkt, een heus wintercircus evenals de grootste ijsbaan die Engeland en bij uitbreiding het volledige Verenigd Koninkrijk te bieden heeft. Een absolute aanrader is ook om een ritje te maken met het reuzenrad. Op deze manier kunt u meteen rekenen op een werkelijk prachtig uitzicht over het volledige winter wonderland. In ieder geval, wanneer u graag een citytrip wenst te boeken tijdens de kerstperiode naar een traditionele bestemming is een bezoek aan Londen overwegen ongetwijfeld een aanrader!

new bond street

Één van de populairste straten in Londen om te winkelen is New Bond Street!


Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...