Top 5 steden met de hoogste gebouwen ter wereld

Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Steden met de hoogste gebouwen ter wereld

Altijd al willen weten wat de hoogste gebouwen ter wereld zijn? En geen last van hoogtevrees? Lees hier alles over de hoogste gebouwen in landen als China, Japan, Amerika en de Verenigde Arabische Emiraten!

New York: One World Trade Center

One World Trade Center ook wel Freedom Tower is het het hoogste gebouw van het Amerikaanse continent. Het gebouw heeft een hoogte van 541 meter en heeft zijn naam te danken aan Amerikaans Onafhankelijkheidsverklaring uit het jaar 1776. Het gebouw bevindt zich in hartje New York in de wereldberoemde wijk Manhattan en is het op drie na hoogste gebouw ter wereld. One World Trade Center is te bezoeken tegen een voordelige prijs!

Dubai: Burj Khalifa

Burj Khalifa is met slechts 828 meter het hoogste gebouw van Dubai en is sinds 2007 het hoogste gebouw ter wereld, toen was het gebouw nog niet eens af. Een uur voordat het gebouw officieel werd geopend werd het genoemd naar de president van de Verenigde Arabische Emiraten. De Burj Khalifa heeft de vorm van een woestijnbloem, een bloem die in de regio van Dubai veel voorkomt. Er zijn kantoren en appartementen in het complex gevestigd. Er bevindt zich ook een zwembad, een lobby, een moskee en een grote nachtclub in het grootste gebouw ter wereld!

China: Ping an Finance Centre

Het Ping an Finance Centre bevindt zich in Shenzhen met een hoogte van 600 meter. Het gebouw is ontworpen door het Amerikaanse architectenbureau Kohn Pedersen Fox Associates. In het gebouw bevinden zich kantoren, winkelcentrum, conferentie centrum en een hotel!

Taiwan: Taipei 101

In de stad Taipei staat de wolkenkrabber Taipei 101, deze werd in 2004 geopend. Het gebouw heeft een imposant uiterlijk en op de benedenverdieping bevinden zich er diverse winkels en op de bovenste verdiepingen verschillende restaurants met een fantastisch uitzicht. Elk jaar vindt er een groots vuurwerkspektakel plaats vanaf de Taipei 101!

Hong Kong: International Commerce Center

International Commerce Center is 484 meter hoog en is één van de hoogste wolkenkrabbers van Hong Kong. Het gebouw heeft een moderne stijl en is ontworpen door Kohn Fox Associates. Het International Commerce Center bevat vele roltrappen en liften met hoge snelheden!


Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...