Citytrip Amsterdam

Citytrip Amsterdam

vliegtuig Vliegtuig, trein of auto
bezienswaardigheden Bezoek o.a. Paleis op de dam en Anne Frank Huis
Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Citytrip Amsterdam: Op avontuur in eigen land

Voor een avontuurlijke stedentrip met culturele highlights, talloze uitgaansmogelijkheden en imponerende architectuur hoeft u helemaal niet zo ver te reizen. Een citytrip Amsterdam heeft het allemaal. Onze beroemde hoofdstad is bekend om zijn grachtengordel, de vele aandenken aan de Gouden Eeuw, de spannende Rosse buurt en het grote aanbod aan musea. Maar er is nog zo veel meer. In Amsterdam kunt u naar hartenlust winkelen, het aanbod van restaurants en cafés in indrukwekkend en als u even wilt uitrusten dan vind u zelfs prachtige groene parken in het hart van de stad. Omdat de verschillende bezienswaardigheden nagenoeg op loopafstand van elkaar liggen, kunt u deze gemakkelijk te voet bezoeken. Anders beschikt deze prachtige stad ook over een uitstekend openbaar vervoersnetwerk.

Bekijk alle citytrips naar Amsterdam


Citytrip top 3

informatie

Waarom Amsterdam?

  • Bezichtig in de binnenstad het prachtige Paleis op de Dam
  • Bezoek het Anne Frank Huis een bijzonder monument uit het leven van Anne Frank
  • Wandel heerlijk in het Vondelpark, een groot stadspark in Amsterdam

Uw Citytrip naar Amsterdam

vliegveld schiphol vervoer

Vervoer naar Amsterdam

Met de trein komt u aan in hartje centrum. Hiervandaan start ‘De rode loper’, een route die u langs bekende bezienswaardigheden leidt. Vanaf het Centraal Station vertrekken meerdere metro- en tramlijnen. Op het Damrak is het opstappunt voor de Hop-on Hop-off-bus die u meeneemt langs alle highlights van de stad. De stad is ook goed te bereiken met de auto. Er zijn diverse parkeergarages in de stad. Let er wel op dat parkeren in het centrum niet goedkoop is en de parkeervakken en parkeergarages rondom populaire attracties zijn dikwijls bezet.

citytrip amsterdam bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Het rijke culturele erfgoed van Amsterdam heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen. De historische grachtengondel, de prachtige grachtenpanden en verscheidene monumentale gebouwen vertellen veel over de bijzondere geschiedenis van onze hoofdstad. Kunstliefhebbers zullen smullen van het aanbod aan kunstmusea en ateliers. Denk aan het Rijksmuseum, Het Van Gogh museum, Het Rembrandthuis of de diverse tentoonstellingen in de Nieuwe Kerk. In het Vondelpark kunt u neerstrijken in het gras en genieten van alle mensen die er dansen, yoga oefeningen doen of gezellig wandelen. De stad op een andere manier verkennen? Met een rondvaartboot ontdekt u de mooiste plekjes van Amsterdam.

 

hotel amsterdam hotels

Hotels

Het hotelaanbod in Amsterdam is heel gevarieerd. Van goedkope backpacker hostels tot luxe 5-sterrenhotels. Toch is overnachten in onze hoofdstad over het algemeen niet goedkoop. Hotelkamers in het centrum zijn prijzig, maar wel ruim. Bovendien zijn ze meestal voorzien van fijne extra’s zoals gratis wifi, een televisie en een lekker bad. In Amsterdam vindt je ook een aantal bijzondere  hotelkamers. Wat te denken van een voormalige gevangenis die is omgetoverd tot een chic hotel of een slaapplek op 50 meter hoogte in een omgebouwde scheepskraan? Tijdens een citytrip Amsterdam kan het gewoon.

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...