Citytrip Midden Oosten

Citytrip Midden Oosten

hotels Hotels en appartementen
vliegtuig Vliegtuig
bezienswaardigheden Bezoek o.a. Verenigde Arabische Emiraten
Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Een citytrip Midden Oosten blijft u fascineren

Het Midden Oosten staat in de westerse wereld vooral bekend om zijn absurde verschillen tussen arm en rijk. De droge woestijndorpjes, in contrast met de overdaad van Dubai. Niet iedereen is zich bewust dat een groot gedeelte van de bezienswaardigheden van de wereld erfgoedlijst, in het Midden Oosten liggen. De historische karavanstad Petra in Jordanië is ontzettend indrukwekkend om te bezoeken. Ook in Jordanië, liggen de ruïnes van Jerash, overblijfselen van de oude Griekse overheersing. De Vallei der Koningen in Thebe in Egypte laat de oude historie zien uit de tijd van de Farao’s, net als de Piramide van. De tempel van Ramses II, ook in Egypte, is een archeologisch complex vol Nubische monumenten.

Bestemmingen in Midden Oosten


Bekijk alle citytrips naar het Midden Oosten


Uw Citytrip naar Midden Oosten

citytrip midden oosten steden

Populaire steden

Het is erg moeilijk om van een groot uitgestrekt gebied als het Midden Oosten een top vijf samen te stellen. Istanbul in Turkije hoort er zeker in. Petra in Jordanië, Jeruzalem in Israël, Isfahan in Iran en Beirut in Libanon zijn de andere grootste kanshebbers voor een plekje in het illustere rijtje. Iran zal niet bij iedereen aantrekkelijk klinken, zeker gezien de hedendaagse situatie, maar Isfahan zelf is machtig interessant.

citytripabu dhabi bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Praktisch elk land in het Midden Oosten heeft zijn eigen culturele hoogtepunten. Abu Dhabi is een van de steden waar ze geprobeerd hebben om de culturele verschillen tussen de inwoners te verkleinen, door de Sjeik Zayed Moskee te bouwen. Dubai heeft het hoogste gebouw ter wereld. In Medina in Saoedi Arabië vindt u de moskee van de Profeet Mohammed. In de Grote Moskee van Oman ligt een enorme handgeweven tapijt, waar vier jaar werk in zit. Eigenlijk is er in het Midden Oosten meer te zien dan dat u zich voor mogelijk houdt.

midden oosten hotel hotels

Hotels

Wilt u zekerheid hebben van de kwaliteit en service van uw hotel, dan kunt u bij meerdere internationale ketens een kamer boeken. Denk daarbij aan Ibis en Mercure hotels. Het meest bijzondere hotel in het Midden Oosten is toch wel het zeven sterren hotel Dubai. Het ligt op een privé eiland en heeft de vorm van een bollend zeil. De prijs voor een overnachting in deze accommodatie is natuurlijk voor lang niet iedereen weggelegd. Gelukkig zijn er duizenden alternatieven te vinden in verschillende prijsklassen. U kunt er dus verzekerd van zijn dat u een verblijfplaats kunt bemachtigen tijdens uw citytrip Midden Oosten.

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...