Citytrip Florence

Citytrip Florence

bezienswaardigheden Bezoek o.a. Kathedraal van Florence en Ponte Vecchio
Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Dompel u onder in de geschiedenis met een citytrip Florence

Een citytrip Florence staat garant aan een overvloed cultuur, architectuur en kunst. Deze Italiaanse stad in de regio Toscane is de geboorteplaats van de Renaissance en dat is te zien. Het is een van de grootste cultuursteden van Europa, en de geboorteplaats van legendes als Leonardo da Vinci, Machiavelli, Michelangelo en Dante. Op het aantal historische gebouwen in karakteristieke Renaissance stijl raakt u niet uitgekeken.

Bekijk alle citytrips naar Florence


Citytrip top 3

informatie

Waarom Florence?

  • De Ponte Vecchio een middeleeuwse brug over rivier de Arno
  • Bezichtig de Piazza della Signoria een van de belangrijkste pleinen van Florence
  • Neem een bezoekje aan Santa Croce, een schitterende kerk

Uw Citytrip naar Florence

vliegveld florence vervoer

Vervoer naar Florence

Diverse maatschappijen vliegen naar Florence. Schiphol heeft diverse vluchten per dag, onder andere met KLM en Ryanair. Vanuit Brussel kunt u ‘Aeroporto di Firenze’ het beste bereiken via Zaventem. Het vliegveld ligt op ongeveer 8 kilometer van het centrum van Florence. Ook de trein is een optie om de stad te bereiken. Vlieg dan met Ryanair naar Pisa, en neem de trein naar Florence. De treinreis neemt slechts 1 uur in beslag, en ondertussen kunt u van het Italiaanse landschap genieten.

citytrip florence bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Tijdens een citytrip Florence heeft u aan een paar dagen eigenlijk niet genoeg om alles te bekijken. Wandel door charmante straatjes richting het Piazza della Signoria, het belangrijkste plein van Florence. Hier vindt u onder de Palazzo Vecchio. Dit 13e eeuwse paleis is een echte historische bezienswaardigheid. Binnenin kunt u een museum bezoeken, met werken van belangrijke Italiaanse kunstenaars als Pontormo en Donatello. Ook de beeldengalerij in het centrum kunt u niet overslaan, waar onder andere Michelangelo’s David te bewonderen is.

florence hotel hotels

Hotels

In Florence kunt u voor redelijke prijzen fijn overnachten. Vaak heeft u een comfortabele kamer met alle basisvoorzieningen. In het centrum vindt u bijvoorbeeld Ostello Archi Rochi. In deze simpele accommodatie, maar wel met WiFi, kunt u prima een paar dagen verblijven. De meeste andere hotels in het centrum van Florence zijn luxe en prijzig. Wilt u zich even flink in de watten laten leggen? Kies dan voor een luxe hotel in een van de zogeheten Palazzo’s, eeuwenoude herenhuizen.

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...