Citytrip Maastricht

Citytrip Maastricht

vliegtuig Vliegtuig, trein en auto
bezienswaardigheden Bezoek o.a. het Sint-Servaasbasiliek en Helpoort
Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Citytrip Maastricht – Bourgondisch genieten in de stad

In de historische stad Maastricht gaan geschiedenis en het moderne leven hand in hand. In deze stad vindt u diverse klassieke gebouwen, maar in Maastricht zijn ook veel hippe wijken met trendy eettentjes en moderne modezaken. De stad wordt omringd door een heuvelachtig landschap en langs de rivier de maas zijn gezellige terrasjes te vinden. In Maastricht staat de bourgondische leefstijl centraal. Lekker eten kan op bijna iedere hoek van de straat. Winkelen is in Maastricht ook heel fijn. Enkele jaren geleden is de stad nog uitgeroepen tot beste winkelstad van Nederland. Voor liefhebbers van cultuur is een citytrip Maastricht zeer geschikt.  Diverse musea en historische gebouwen zijn hier te bezichtigen, zoals het Bonnefanten kunstmuseum of de Sint Servaaskerk.

Bekijk alle citytrips naar Maastricht


Citytrip top 3

informatie

Waarom Maastricht?

  • Bezichtig  de Sint-Servaasbasiliek, een prachtige kerk in Maastricht
  • Bezoek de Helpoort, de oudste stadspoort van Nederland
  • Laat u verrassen op het Vrijthof, hier worden diverse evenementen gehouden

Uw Citytrip naar Maastricht

trein maastricht vervoer

Vervoer naar Maastricht

Maastricht is eenvoudig per trein te bereiken. Vanuit Amsterdam is er een rechtstreekse treinverbinding naar deze Limburgse stad. Vanaf het station loopt u via de brug over de Maas naar het centrum, maar ook voor de brug is er genoeg te zien en te doen. Wie liever met de auto reist kan zijn auto parkeren op één van de vele openbare parkeerplaatsen in de stad. In de binnenstad zijn veel parkeerplaatsen gereserveerd voor vergunninghouders, dus let goed op de borden.

citytrip maastricht bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Maastricht heeft een rijke historie en de overblijfselen ervan zijn vandaag de dag nog duidelijk zichtbaar. De Sint-Servaas kerk, de Helpoort en chateau Neercanne zijn voorbeelden van prachtig bewaarde gebouwen die zeker een bezichtiging waard zijn. In het Bonnefanten museum kunt u genieten van zowel oude als moderne kunst en in het natuurhistorisch museum vindt u onder andere vondsten van plaatselijke opgravingen. Na een lange dag in de stad kunt u rondom de oude haven, ook wel het Bassin genoemd, heerlijk eten.

hotel maastricht hotels

Hotels

In Maastricht zijn er diverse hotels te vinden. Rondom het station vind u verschillende low-budget hotels, waar u voor een schappelijke prijs een overnachting kunt boeken in een degelijk hotel. Gaat u liever voor iets meer luxe? In Maastricht zijn ook prachtige 3-sterren en 4-sterren hotels te vinden. In een oude boerderij die is omgebouwd tot stijlvol hotel aan de rand van de stad is het ook heerlijk toeven na een actieve dag vol kunst, cultuur en lekker eten.

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...