Citytrip Tokyo

Citytrip Tokyo

bezienswaardigheden Bezoek o.a. de Sensō-ji Tempel en het Keizerlijke Paleis Kokyo
Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Citytrip Tokyo - Een ervaring om te herinneren

Tokyo ligt nu niet bepaald naast de deur en daarom zal het misschien niet direct in u opkomen als optie voor een stedentrip. Toch heeft deze Japanse metropool alle benodigde facetten om er een onvergetelijke citytrip van te maken. Wat u bij aankomst direct zal opvallen is de stilte. Alhoewel Tokyo het grootste stedelijke gebied van de wereld is met ruim 13,3 miljoen inwoners is het in deze enorme stad bijzonder rustig. De bevolking praat op een rustige toon, schreeuwen doet men hier nauwelijks en de auto’s rijden elektrisch. Daarnaast zijn de typische Japanse bouwwerken, de trendsettende winkelstraten en de lokale specialiteiten bepalend voor de sfeer van de stad. Japan staat bekend om de overheerlijke sushi, dus vergeet tijdens uw citytrip Tokyo niet om deze lekkernij te proeven.

Bekijk alle citytrips naar Tokyo


Citytrip top 3

informatie

Waarom Tokyo?

  • Bezichtig de Tokio Tower, de een na hoogse toren van Japan
  • Bezoek het Yasukuni-schrijn, een monument met een Heilig verleden
  • Ervaar Ueno Zoo de oudste dierentuin van Japan

Uw Citytrip naar Tokyo

vliegveld tokyo vervoer

Vervoer naar Tokyo

Vanaf Amsterdam is het zo’n 12 uur vliegen naar de hoofdstad van Japan. Vanaf de Amsterdamse luchthaven Schiphol vertrekken er enkele rechtstreekse vluchten naar Tokyo en ook diverse vluchten die een tussenlanding maken. Een rechtstreekse vlucht is zeker een paar honderd euro duurder, maar het kan u zomaar 6 uur reistijd schelen. Voor een korte citytrip Tokyo is het dat geld meer dan waard. U kunt kiezen voor een vlucht naar Narita International Airport of naar Luchthaven Haneda. Die laatste ligt iets minder voor de hand omdat dit vliegveld zich iets verder van de stad bevindt.

citytrip tokyo bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Tokyo is een zeer moderne stad, maar herbergt nog een aantal prachtige historische restanten. De Imperial Palace Grounds is er daar één van. Rondom het paleis vindt u een prachtig park. In het EDO-Tokyo Museum komt u alles te weten over de rijke geschiedenis van de stad. Wie zoveel mogelijk wil zien in korte tijd bezoekt het Ueno Park. Hier kunt u oude Japanse tempels en mausoleums bewonderen, een dierentuin en een museum bezoeken en wandelen onder de honderden bloesembomen.

 

tokyo hotel hotels

Hotels

In Japan worden u bijzondere, soms zelfs ietwat bizarre slaapplaatsen aangeboden. Bezoekers met een krap budget kunnen logeren in het capsule hotel, waar je een bed reserveert in een zeer kleine afgesloten ruimte waar alleen plaats is voor een matras. Daarnaast vind u in Tokyo hypermoderne en luxe hotels waarbij u van alle gemakken wordt voorzien. Voor een echte Tokyo ervaring kunt u ook een overnachting boeken in een traditioneel Japans slaaphuis.

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...