Citytrip Peking

Citytrip Peking

bezienswaardigheden Bezoek o.a. de Verboden Stad en de Chinese Muur
Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Citytrip Peking – De deur naar de verboden stad staat open

Peking is de indrukwekkende hoofdstad van China en wordt ook wel Beijing genoemd, wat noordelijke hoofdstad betekent. In deze drukke metropool vind u een bijzondere mix van historische relikwieën naast hedendaagse bouwkunst. Traditionele gebruiken en modern vermaak lopen hier naadloos in elkaar over. De inwoners van Peking zijn echte innovatieve ondernemers die ondanks hun vooruitstrevende doelen hun afkomst nooit uit het oog verliezen. Een citytrip Peking heeft bijna iets magisch. In de Verboden Stad kunt u met eigen ogen aanschouwen hoe de oude heersers van China hier afgesloten van de buitenwereld met hun onderdanen leefden. Aan het Tiananmenplein staat één van de grootste musea ter wereld, namelijk het National Museum of China, waar u een enorme verzameling van oude Chinese memorabilia kunt vinden.

Bekijk alle citytrips naar Peking


Citytrip top 3

informatie

Waarom Peking?

  • Laat u verrassen door de historie in de Verboden Stad
  • Bezichtig de bijzondere Chinese Muur
  • Bewonder het schitterende Zomerpaleis van Peking

Uw Citytrip naar Peking

vliegveld peking vervoer

Vervoer naar Peking

Peking ligt minder ver weg dan u misschien in de eerste instantie zou denken. Met het vliegtuig staat u in ruim 9 uur op het vliegveld van Bejing. Deze luchthaven is één van de drukste, maar zeker ook één van de mooiste luchthavens van de wereld. Hier zal u voor het eerst kennis maken met de wondere wereld van Peking. Meerdere vliegtuigmaatschappijen vliegen met rechtstreekse vluchten richting dit vliegveld, waaronder KLM en China Southern. Een vlucht met tussenstop is ook mogelijk.

citytrip peking bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

De deuren van het voorheen hermetisch afgesloten paleiscomplex ‘De verboden Stad’ staan nu wagenwijd open voor publiek. U mag een bezoek aan dit bijzondere keizerlijke optrekje zeker niet overslaan. Beklim de heuvel van Jingshanpark voor een voortreffelijk uitzicht over de stad. Plan van hieruit de rest van uw trip. Wellicht bezoekt u het National Museum of China of het Natural History museum? Als u geen zin heeft in een museumbezoek dan is een tempelbezichtiging zeker aan te raden. U kunt bijvoorbeeld een kijkje nemen in de Lamatempel of bij de Tempel van de hemel.

hotel peking hotels

Hotels

In Peking heeft u de keuze uit honderden hotels in alle prijsklassen. U vind hier dus ongetwijfeld een slaapplek dat aansluit bij uw budget. De meeste hotels hebben, ongeacht de prijsklasse, airconditioning en toegang tot een goede internetverbinding. De meeste familiehotels vind u in de buurt van Xicheng. Het grootste hotelaanbod heeft u in de buurt van Dongcheng. Andere gebieden waar u een hotelkamer kunt boeken zijn Chaoyang, Haidian en Fengtai. Hier zijn voornamelijk 3- en 4- sterren hotels te vinden.

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...