Citytrip Denemarken

Citytrip Denemarken

hotels Hotels en appartementen
vliegtuig Vliegtuig of auto
bezienswaardigheden Bezoek de stad Kopenhagen
Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Een citytrip Denemarken kan uw Vikinghart veroveren

Plant u een citytrip en heeft u uw oog op Denemarken laten vallen? Dan heeft u een erg goede keuze gemaakt. Denemarken staat bekend om zijn ruimte, de rust en de veiligheid. En er zijn tal van bezienswaardigheden die een bezoek aan Denemarken zeker de moeite waard maken. Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken is een stad met een klein centrum vol oude straatjes en mooie architectuur. Verder kent Denemarken tien regio’s die elk hun eigen charme hebben. Van de vikingen, tot Hans Christian Andersen, van Groenland tot de Deense Waddeneilanden, op Denemarken verveelt u zich niet snel. Denemarken heeft een gematigd zeeklimaat, met vrij koele zomers en gematigde winters. De temperaturen zijn vergelijkbaar met het weer in België.

Steden in Denemarken


Bekijk alle citytrips naar Denemarken


Citytrip top 3

Uw Citytrip naar Denemarken

citytrip denemarken steden

Populaire steden

De hoofdstad van Denemarken is Kopenhagen. Het is erg leuk om Kopenhagen per fiets te ontdekken. Er zijn gratis fietsen die u hiervoor kunt gebruiken. U rijdt langs Frederiksborg Slot, of langs de prachtige kade van Nyhavn en de kleine zeemeermin in de haven. De oudste stad van Denemarken is Ribe. Ribe is ruim 2700 jaar oud en staat bijna volledig in het teken van de Vikingen. In Odense, op het eiland Fullen staat het geboortehuis van Hans Christian Andersen, ook een bezoek waard.

citytrip denemarken bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Møns Klint aan de oostkust van Denemarken zijn imposante klippen van krijtrots met het hoogste punt op 143 meter. Met helder weer kunt u vanuit hier Zweden zien liggen. Ook Legoland, het Vikingschipmuseum en Groenland zijn grote toeristische trekpleisters van Denemarken. Andere aanraders zijn een bezoek aan park Tivoli en de lange zandstranden van de kleine Waddeneilanden Mando en Fano. Hier kunt u genieten van de rust en ruimte die de zee en de eilanden uitstralen.

hotel denemarken hotels

Hotels in alle prijsklassen

Denemarken is voor toeristen erg makkelijk te bereizen. Het land staat bekend om zijn gastvrijheid. Als u Engels kunt praten, kunt u zich praktisch overal in Denemarken verstaanbaar maken, want het wordt door bijna iedereen gesproken. De hotels variëren van klein tot groot, van charmehotels, tot luxe ketens. Voor elk budget is een geschikte overnachtingsplaats te vinden. Volpension is altijd makkelijk, maar halfpension of op basis van logies is ook helemaal geen probleem. U kunt namelijk in heel Denemarken heerlijk uit eten. Een citytrip Denemarken is dus zeker de moeite waard.

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...