Citytrip Ierland

Citytrip Ierland

hotels Hotels en appartementen
bezienswaardigheden Bezoek de stad Ierland
Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Een citytrip Ierland vormt het decor voor een geweldige tijd

Wilt u er even helemaal tussenuit? In bijna geen enkel ander Europees land kunt u cultuur en natuur zo goed met elkaar combineren als Ierland. Een citytrip Ierland combineert mooie wandeltochten, charmante steden en een goed glas ‘Guiness’ bier met elkaar. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Ierse hoofdstad Dublin, waar het dankzij de vele gezellige pubs altijd bruist van het leven. Ook de stad Belfast is dankzij de vele leuke restaurantjes, pubs en boetiekjes een geliefde bestemming voor een citytrip. Tijdens een citytrip Ierland is het ook mogelijk om steden te combineren met natuur. Reis bijvoorbeeld naar Boyne Valley in het Westen, dat door de vele ruïnes in het landschap zelfs het decor vormde voor de film ‘Braveheart’.

Steden in Ierland


Bekijk alle citytrips naar Ierland


Uw Citytrip naar Ierland

citytrip ierland steden

Populaire steden Ierland

Ierland vormt het decor voor een geweldige citytrip. In dit land verveelt u zich dankzij de geweldige steden Dublin en Belfast geen moment. Voor een citytrip zijn dit de populairste bestemmingen in Ierland. In deze steden kunt u heerlijk ontspannen in een van de vele pubs. Proost samen met de altijd gezellige Ieren op een geslaagde citytrip. Of duik in de bijzondere Ierse geschiedenis, gekenmerkt door veel strijd. Verschillende historische monumenten in Dublin en Belfast doen hier aan herinneren.

citytrip dublin bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Voor de nodige cultuur- en geschiedenis kunt u in Ierland uitstekend terecht. Alleen in de pub zitten is immers ook zonde. Bezoek in Dublin bijvoorbeeld ‘Saint Patricks Cathedral’. De 43 meter lange kathedraal is een echte bezienswaardigheid die veel wordt bezocht door toeristen. Dublin heeft ook een eeuwenoude bibliotheek in het ‘Trinity College’. Of kies voor een citytrip naar Belfast en waan u even een kasteelheer/kasteeldame met een bezoek aan het 19e eeuwse Belfast Castle.  Vanaf het kasteel heeft u een prachtig uitzicht over Belfast.

hotel ierland hotels

Hotels

Om uw citytrip in Ierland nog fijner te maken, is een verblijf in een goed hotel natuurlijk gewenst. In het driesterren hotel ‘Cassidys’ bent u er bijvoorbeeld even helemaal tussenuit. Vlakbij het Trinity College, een echte bezienswaardigheid in de stad, kunt u bovendien prima verblijven  in ‘Trinity City Hotel’. Een geliefd hotel in Belfast is onder andere ‘Tara Lodge’, dat als een van de beste hotels van de stad wordt beschouwd. Voor een simpel en goedkoop hotel is ‘Park Inn Belfast’ ook een aanrader.

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...