Citytrip Dublin

Citytrip Dublin

bezienswaardigheden Bezoek o.a. Dublin Castle en Saint Patrick's Cathedral
Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Citytrip Dublin – een stad vol sterke verhalen

Een citytrip Dublin is een reis vol uitersten. Deze Ierse hoofdstad is de bakermat voor het Guinness Book of Records. Voornamelijk verzonnen om voldoende sterke verhalen te hebben voor in de pub. Want pubs zijn hier in overvloed. Maar liefst 800 Ierse cafés zijn hier te bezoeken. Deze pubs staan bekend om hun gezelligheid en er is altijd wel iets te doen. In Ierland is een pub niet alleen een plek om te drinken, maar ook om samen te komen, naar muziek te luisteren of naar voorstellingen te kijken. Wie liever iets meer cultuur opzoekt, bezoekt de musea en monumentale panden. Veel grote literaire grootheden hebben hun roots in Dublin. Denkt u maar eens aan dichter en toneelschrijver W.B. Yeats en de schrijvers en dichters Oscar Wilde en Samuel Beckett.

Bekijk alle citytrips naar Dublin


Citytrip top 3

informatie

Waarom Dublin?

  • Het interessante Kilmainham Gaol een historisch gevangenis
  • Wandel door het grote Phoenix Park
  • Drink een heerlijk biertje bij het Guinness Storehouse

Uw Citytrip naar Dublin

vliegveld dublin vervoer

Vervoer naar Dublin

Een vliegreis naar Dublin duurt ongeveer anderhalf uur en voor een paar tientjes heeft u al een vliegticket. U wordt gebracht naar Dublin airport. Van daaruit kunt u het openbaar vervoer nemen richting het centrum. De goedkoopste optie is om de Airlink bus te nemen, die u in ongeveer drie kwartier tijd naar het oude centrum brengt. Er zijn ook meerdere touroperators die georganiseerde busreizen naar de Ierse hoofdstad in het assortiment hebben. Tot slot kunt u ook vanuit Engeland een ferry overtocht nemen naar Dublin.

citytrip dublin bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Of u nu een bierliefhebber bent of niet. Eenmaal in Dublin is een bezoek aan de Guinness Storehouse Museum onmisbaar. Hier leert u alles over de geschiedenis en het unieke brouwproces van het Ierse zwarte water. Vanaf de Gravity Bar op de bovenste verdieping heeft u een prachtig uitzicht over de stad. In het 13e-eeuwse Dublin Castle kunt u een rondleiding volgen langs de staatsievertrekken en de crypte waar nog restanten van een oude Viking burcht te zien zijn. Tijdens uw citytrip Dublin hoeft u zich niet te vervelen.

hotel dublin hotels

Hotels

Overnachten in een hotel tijdens een citytrip Dublin hoeft helemaal niet duur te zijn. U heeft hier de keuze uit diverse hotels in uiteenlopende prijscategorieën. Het leuke is dat u zelfs in het centrum goedkoop kunt overnachten in een degelijk 2-sterrenhotel. U kunt dan na een lange avond in de pub snel uw hotelkamer opzoeken. Voor iets meer luxe kiest u voor een hotel met 3, 4 of 5 sterren. Ook deze hotels vindt u in en om het centrum in overvloed.

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...