Citytrip Glasgow

Citytrip Glasgow

bezienswaardigheden Bezoek o.a. Gallery of Modern Art en Glasgow University
Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Glasgow: Bezoek de grootste stad van Schotland

Glasgow is de grootste stad van Schotland, en achter Londen en Birmingham de op twee na grootste stad van het Verenigd Koninkrijk. U kunt zich dus voorstellen dat er in deze stad genoeg te zien is voor toeristen. Zo is er de befaamde architectuur van de binnenstad, welke Glasgow een unieke stijl geven. Maar ook op het gebied van cultuur bent u bij deze stad aan het juiste adres: in Glasgow zijn diverse musea te vinden die allen de moeite waard zijn. Daarnaast zien velen Glasgow als één van de beste winkelbestemmingen op het Britse eiland. Wat uw intentie ook is, er zijn genoeg activiteiten waarmee u uw dagen in deze stad kunt vullen. Deze veelzijdigheid maakt Glasgow uiterst geschikt voor een citytrip.

Bekijk alle citytrips naar Glasgow


Citytrip top 2

informatie

Waarom Glasgow?

  • Bezoek de Gallery of Modern Art, een geweldige gallerij
  • Ga langs de Geroge Square, vol met evenementen
  • Proef de echte Schotse whisky in Glasgow

Glasgow - Informatie

landhuis hotels

Hotels

In Glasgow heeft u de keuze uit verschillende hotels waarbij gekeken kan worden naar de prijs, de accommodatie, de faciliteiten en de locatie. Het is hierbij belangrijk dat u goed in de gaten houdt waar uzelf behoefte aan hebt. Heeft u te maken met een beperkt budget? Dan is een hotel zoals het Alexander Thomson misschien de moeite waard. Dit hotel beschikt niet over veel faciliteiten, waardoor de prijs per nacht relatief laag ligt. Desalniettemin ligt dit hotel dicht bij het centrum, tevens een aspect waar naar gekeken kan worden. Een duurdere optie is het Blythswood Square Hotel, welke als beste gewaardeerd wordt door de bezoekers.

kerk glasgow bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Het is niet voor niets dat Glasgow de eerste niet-hoofdstad was die in 1990 werd uitgeroepen tot Cultureel hoofdstad van Europa. Dankzij de rijke historie, fenomenale architectuur in de binnenstad en de verscheidene musea zult u binnen deze stad vele bezienswaardigheden vinden die allen de moeite waard zijn. Eén citytrip is niet genoeg om te zien wat Glasgow allemaal te bieden heeft. Wat dacht u van de Gallery of Modern Art? Of Glasgow University, één van de mooiste universiteiten binnen Europa. Schitterende kerkjes, botanische tuinen, vele culturele ondernemingen, brouwen, winkels, bibliotheken en nog veel meer…. U vindt het in Glasgow.

Glasgow vervoer

Vervoer naar Glasgow

Wanneer u reist van Nederland naar Glasgow, zult u met een rechtstreekse vlucht arriveren op Glasgow Airport. Al binnen 1,5 uur vliegt u met luchtvaartmaatschappij KLM rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Glasgow. Ook een rechtstreekse vlucht met een budgetmerk zoals Easyjet is binnen 1 uur en 40 minuten gearriveerd. In België heeft is het mogelijk om vanaf de luchthavens van Antwerpen en Brussel-Zaventum te vliegen naar Glasgow, echter is hier wel een tussenstop voor nodig. Het vliegveld ligt op zo’n 16 km van het centrum van de stad, en is prima te bereiken met de bus, de trein of de taxi. Natuurlijk is het tevens een mogelijkheid om een auto te huren, zodat u gemakkelijker de omgevingen rondom de stad kunt verkennen.

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...