Citytrip Schotland

Citytrip Schotland

hotels Hotels en appartementen
vliegtuig Vliegtuig
bezienswaardigheden Bezoek o.a. Edinburgh, Aberdeen & Glasgow
Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Schotland: Van Schotse whisky tot ruige gebergtes en steden

Bij Schotland denkt u waarschijnlijk aan uitgestrekte heuvellandschappen en mannen in een kilt die spelen op de doedelzak. Natuurlijk is er een reden waarom deze clichés bestaan, maar Schotland heeft nog zo veel meer te bieden dan dat. Wat dacht u bijvoorbeeld van alle schitterende steden die hier te vinden zijn? Edinburgh, Glasgow, Aberdeen, Inverness, Dundee en Falkirk: het is zomaar een greep uit de steden die in dit land te vinden zijn. Dankzij de rijke historie, de vele bezienswaardigheden en de distinctieve Schotse cuisine is een citytrip naar dit land absoluut de moeite waard. Er valt zo veel te ontdekken in dit land! Dankzij onze diverse citytrips zult u Schotland op een nieuwe manier leren kennen.

Bestemmingen in Schotland

Citytrip deals


Vergelijk alle aanbieders voor een citytrip naar Schotland


informatie

Waarom Schotland

  • De Schotse whisky vindt u alleen maar in Schotland
  • Prachtige gebergtes met ruige steden
  • Ontdek een unieke cultuur binnenin het Verenigd Koninkrijk

Schotland - Informatie

edinburgh steden

Steden

In dit land zijn een hoop steden te vinden die absoluut de moeite waard zijn. Wat dacht u bijvoorbeeld van Edinburgh, de hoofdstad van Schotland? Deze stad is gelegen aan de oostkust en staat bekend om zijn rijke historie, schitterende bezienswaardigheden en is tevens geschikt voor de culturele fijnproever. Maar er is meer: zo is er Glasgow, gerenommeerd vanwege het met Gotische gebouwen gevulde centrum. Of de mooie havenstad Aberdeen, gelegen aan de Noordzee en gevuld met mooie bezienswaardigheden. U zult echt versteld staan van wat u in deze diverse Schotse steden zult zien!

natuur schotland steden

Over Schotland

Schotland heeft een rijke historie. Doordat dit land afhankelijk was van handel via de havens, onderhield het land van oudsher al contacten met diverse Europese landen zoals Ierland, Frankrijk en de Scandinavische landen. Daarnaast is het land een tijdje bezet geweest door de Romeinen. Dit zorgt voor een enorme variatie aan culturele invloeden, welke weerspiegeld worden in de diversiteit die je aantreft in de verschillende Schotse steden. Vooral de architectuur is van grootste klasse, u zult absoluut uw ogen uitkijken tijdens een citytrip naar Schotland.

eten in schotland steden

De Schotse keuken

Maak uw broekriem alvast maar wat losser, want de Schotse cuisine heeft u veel te bieden. Dankzij de vruchtbare bodem en de handel via de haven beschikt De Schotse Keuken over meer variatie dan u misschien zou verwachten. Enkele hoogtepunten zijn het Angusrundvlees uit Aberdeen, de zalm- en schaaldieren uit Shetland, Haggis, Black Pudding, Drambuie en Cranachan. En bij deze heerlijke gerechten drinkt u natuurlijk een aangename Schotse whisky. We kunnen ons voorstellen dat u nu al loopt te watertanden bij het vooruitzicht. Twijfel daarom niet langer, en boek nu uw citytrip naar Schotland.

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...