Citytrip Wenen

Citytrip Wenen

vliegtuig Vliegtuig of auto
bezienswaardigheden Bezoek o.a. Slot Belvedere en Stephansdom
Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Citytrip Wenen – Daar zit muziek in

Wenen is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van klassieke muziek. In de tijd dat opera en klassieke muziek hoogtij vierden woonden de grote namen zoals Beethoven, Mozart en Mahler in deze Oostenrijkse hoofdstad. Door de hele stad zult u kleine aandenken vinden die refereren naar deze bijzondere tijd. Waar Wenen ook om bekend staat is de rijke koffietraditie. Koffiehuizen zijn hier in overvloed en tijdens uw citytrip Wenen zult u nooit voldoende tijd hebben om ze allemaal te bezoeken. De straten van Wenen worden gesierd door statige gebouwen in de beroemde barokstijl. Wie nu het idee heeft gekregen dat Wenen oubollig en saai is, heeft het goed mis. De stad zit namelijk vol met trendy clubs, moderne restaurants en hippe winkelstraten.

Bekijk alle citytrips naar Wenen


Citytrip top 3

informatie

Waarom Wenen?

  • Bezichtig de prachtige Stephansdom, de grootste Kathedraal van Oostenrijk
  • Kijk uw ogen uit naar het bijzondere Paleis Schloss Schönbrunn
  • Bezoek het MuseumsQuartier een  schitterend cultuurcomplex

Uw Citytrip naar Wenen

vliegveld wenen vervoer

Vervoer naar Wenen

Voor een bezoek aan Wenen bent u helemaal niet lang onderweg. In een kleine twee uur bereikt u Flughafen Wien-Schwechat al vanaf Schiphol Amsterdam. De kosten van een vliegticket zijn afhankelijk van het seizoen. Wie graag zo goedkoop mogelijk reist kan dus het beste een ticket boeken tijdens het laagseizoen. Met de trein kunt u ook naar Wenen afreizen. Helaas is er geen rechtstreekse verbinding, maar dient u zeker twee maal over te stappen. U kunt kiezen voor een plaatsje op de ICE International of de CityNightLine.

citytrip wenen bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

In het Haus der Musik kunt u op een interactieve manier kennis maken met alle facetten van muziek, geluid en klanken. In het oude woonhuis van Mozart is nu een museum die bezoekers vertelt over het bijzondere leven van de componist. Het Hundertwasserhuis is een wooncomplex waarbij geen enkele rechte lijn of symmetrie te bekennen is. Het huis is alleen vanaf de buitenkant te bewonderen, maar alleen de kleurrijke, chaotische gevel is al een attractie op zich. Er is dus genoeg te doen tijdens een citytrip Wenen.

hotel wenen hotels

Hotels

De meeste hotels bevinden zich in het centrum van Wenen, maar ook even daarbuiten vindt u diverse goede hotels. De prijsklassen van hotelovernachtingen in Wenen lopen sterk uiteen. Het is hier mogelijk om voordelig te overnachten in een sober en degelijk hotel, maar ook een luxe overnachting in een trendy design hotel behoort tot de mogelijkheden. Bovendien zijn veel hotels gesitueerd in prachtige oude gebouwen, waar overnachtingen in idyllische en romantische kamers worden aangeboden. Veel hotels bieden een overnachting aan op basis van logies en ontbijt. U heeft dus genoeg keus tijdens een citytrip Wenen.

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...