Citytrip Oostenrijk

Citytrip Oostenrijk

hotels Hotels en appartementen
vliegtuig Vliegtuig, bus of auto
bezienswaardigheden Bezoek de stad Wenen
Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Genoeg redenen voor een citytrip Oostenrijk

Oostenrijk ligt in het midden van Europa met als hoofdstad Wenen. Oostenrijk staat bekend om zijn klassieke muziek, Mozart, Keizerin Sissi en natuurlijk als sportieve tegenhanger, het Alpenmassief. Als u een citytrip Oostenrijk wilt plannen, kunt u alle kanten op. Doordat het weer in Oostenrijk nauwelijks beïnvloed wordt door de zee, kunt u in de Alpen spreken van een Hooggebergteklimaat, met koude sneeuwrijke winters en iets warmere zomers dan bij ons. Een prima klimaat om in elk jaargetijde een bezoek te brengen aan het land van de familie Von Trapp. Het land van de pretzels en Wiener Schnitzels. Van alpenmelk chocolade en toetjes. Maar bovenal is Oostenrijk een land van een rijke cultuur en een schitterende natuur.

Steden in Oostenrijk


Bekijk alle citytrips naar Oostenrijk


Uw Citytrip naar Oostenrijk

citytrip oostenrijk steden

Populaire steden

In Wenen ziet u veel terug van de klassieke achtergrond en de periode van keizerin Sissi. In Schloss Schönbrunn vindt u het museum van Sissi in het oude paleis. De Weense Staatsopera vertelt het verhaal van Mozart en de Stephansdom is als grootste katherdraal van Oostenrijk nog steeds de zetel van de aardsbisschop. Maar ook Salzburg met het huis van de familie Von Trap en de mooiste winkelstraat van het land, de Getreidegasse, zijn zeker het bezoeken waard.

citytrip wenen bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Iedereen die van wintersport en bergwandelen houdt, zal wel eens in het Oostenrijkse gedeelte van het Alpenmassief zijn geweest. Maar Oostenrijk kent nog veel meer mooie natuur. Vlakbij het plaatsje Werfen vindt u de ijsgrotten. Door smeltend water en een felle wind door de grotten, hebben zich hier spectaculaire ijsfiguren gevormd. In Krimml kunt u in het nationaal park Hohe Tauern de hoogste waterval (380 meter) van Europa bezoeken. En de alpen hebben tal van schattige en goed onderhouden bergdorpjes.

hotel oostenrijk hotels

Hotels

Met het grote aantal wintersporttoeristen die Oostenrijk jaarlijks bezoeken, kunt u zich voorstellen dat u een zeer ruime keuze heeft aan hotels, appartementen en bed and breakfast faciliteiten. U wordt geadviseerd om bij de hotels in de bergdorpen wel tijdig te reserveren. Zeker in de vakanties zijn deze voorzieningen regelmatig maanden van tevoren volgeboekt. Buiten het wintersportseizoen zijn enkele accommodaties gesloten. In de steden zijn tal van overnachtingsmogelijkheden, in alle prijsklassen en uitvoeringen. Oostenrijk is gegarandeerd genieten.

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...