De mooiste bezienswaardigheden in Londen

Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Top 5: Bezienswaardigheden in Londen

Londen, de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, is een geweldige bestemming voor een stedentrip. De stad is één grote bezienswaardigheid door de wereldberoemde dubbeldekkers, de rode telefooncellen, de zwarte taxi’s en het linksrijdend verkeer. Zelfs de underground, ook wel ‘the tube’ genoemd, is een bezienswaardigheid op zich. Londen bruist van de bezienswaardigheden en de onderstaande bezienswaardigheden mogen tijdens een bezoek aan de stad niet worden overgeslagen!

1. Palace of Westminster

Palace of Westminster de populairste bezienswaardigheid van Londen. Het Palace of Westminster is het parlementshuis en bevindt zich aan de oever van de Theems. De oudste delen van het gebouw dateren uit 1097 en het gebouw heeft meer dan 1100 kamers. Aan het gebouw zit de 96 meter hoge klokkentoren en deze klokkentoren heet sinds 2012 de Elizabeth Tower. In deze klokkentoren hangt de Big Ben: een klok van 13,7 ton.

 

Palace of Westminster is gemakkelijk te bereiken via de Underground. Uitstappen kan bij de stations Westminster of St. James Park. Vanaf Picadilly Circus kun je ook lopen naar het Palace of Westminster. Wandelen via Trafalgar Square, het grootste plein van Londen, is een van de mooiste routes.

2. Tower of Londen

Dit is een gebouwencomplex aan de Theems. Dit complex heeft door de jaren heen nogal wat bestemmingen gehad. Het is onder andere een museum, een staatsgevangenis, een paleis, een fort en een arsenaal geweest. Op dit moment worden in de Tower of Londen de kroonjuwelen van het Britse koningshuis opgeslagen. Het station Tower Hill van de Underground ligt op loopafstand van de Tower of Londen.

3. Tower Bridge

De Tower Bridge is een schitterende brug over Theems en ligt naast de Tower of Londen. De bouw van brug is voltooid in 1894 en nog steeds gaat de brug open voor de grote schepen die over de Theems varen.

Wanneer je een bezoek brengt aan de Tower Bridge is het een aanrader om niet alleen te blijven aan de kant van de Tower of Londen. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht over de stad en aan de overkant van deze brug ligt de City Hall. Dit stadhuis van Londen heeft een bijzondere vormgeving en heeft als bijnaam ‘ui’.

4. Buckingham Palace

Buckingham Palace is het onderkomen voor het Britse koningshuis. Je kunt een bezoek brengen aan de koninklijke kunstgalerij en diverse schitterende kamers. Elke dag vindt er de wisseling van de wacht plaats. De wisseling van de wacht vindt plaats in een ceremonie en is kenmerkend voor de Britse paleizen.

Buckingham Palace ligt tussen de stations Victoria en Hyde Park Corner in. Je kunt bij allebei de stations uitstappen. Stap niet de terugweg niet gelijk weer de Underground in, maar breng ook een bezoek aan het Hyde Park. Dit park behoort nog steeds tot de koninklijke familie en is het grootste park van Londen.

5. Camden Town

In het noorden van Londen ligt Camden Town. In deze wijk zit een doolhof van openlucht markten en winkels. Je vindt hier sfeervolle markten, gezellige winkeltjes en knusse etenstentjes.

Camden Market is de verzamelnaam voor de openlucht markten. De Camden Market bestaat uit de Camden Lock Market, Camden Lock Village, Stables Market en Inverness Street Market en Camden Market. In de Camden Lock Market worden boeken, kleding, sierade en kunst verkocht en in Camden Lock Village kan je voornamelijk kleding en accessoires kopen. In de Stables Market vind je voornamelijk antiek, huishoudelijke producten en alternatieve kleding. Fruit, souvenirs en schoenen kun je kopen in de Inverness Street Market en in de Camden Market vind je voornamelijk kleding.

Camden Town is het best te bereiken via de Underground. Uitstappen kan bij het station Camden town. Wel is het belangrijk om te onthouden dat je op zondag bij dit station tussen 13.00 en 17.30 alleen kunt uitstappen. Wanneer je terug wilt op dit tijdstip kun je opstappen bij de stations Mornington Crescent, Chalk Farm of Kentish Town.


Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...