Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Met de auto naar de mooiste steden

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de douane en het wachten op de bagage. De auto wordt dan ook vaak gekozen als alternatief. In en om België heen liggen bovendien veel schitterende steden die prima te bereiken zijn met de auto. Wat dacht je van een citytrip naar Parijs, Maastricht, Düsseldorf, Amsterdam of Keulen? In dit artikel nemen we je graag mee naar de mooiste steden die te bereiken zijn met de auto.

 

Maastricht

Deze stad ligt vlak over de grens in het zuiden van Nederland. Maastricht staat bekend als gezellige stad met historische pandjes, kathedralen, pleinen en zelfs grotten! Ook biedt de stad tal van shopping mogelijkheden. Aan het grootste en tevens bekendste plein van de stad: het Vrijthof is het altijd gezellig! Drink een lekker biertje of wijntje op één van de vele terrassen. Ook staat de stad Maastricht bekend om de culinaire restaurants, lees wat beoordelingen op Google en vindt het beste restaurantje van de stad! 😉

Door de stad stroomt de rivier de Maas, loop langs de gezellige kade en passseer de Sint Servaasbrug. Deze brug geeft ons altijd een beetje hetzelfde gevoel als de Karelsburg in Praag. Liefhebber van de natuur? Bezoek dan de Sint Pietersberg, een schitterend park aan de rand van de stad. Onder deze berg zijn grotten te vinden, een leuke excursie tijdens de reis! Ook de grotten van het nabij gelegen Valkenburg zijn absoluut een bezoek waard, deze plaats ligt op 15 minuten rijden van Maastricht.

 

Geadviseerde verblijfsduur: 2-3 dagen

 

Parijs

Parijs heeft natuurlijk alles voor een citytrip: vele bezienswaardigheden, een grote keuze aan restaurants, romantiek én voor de liefhebbers ligt zelfs het wereldberoemde themapark Disneyland Paris op korte afstand van de stad. Zeker met de auto is een bezoek aan Parijs uitstekend te combineren met Eurodisney. Begin jouw dag in Parijs met een bezoek aan bijvoorbeeld het beroemde museum het Louvre, waar de Mona Lisa aan de muren hangt. In dit museum kunnen liefhebbers zich wel de hele dag vermaken! Uiteraard mag een bezoekje aan de Eiffeltoren ook zeker niet ontbreken, vanaf de Eiffeltoren heb je uitzicht over de hele stad. Zeker op de mooie dagen kun je erg ver kijken! Tip: Reserveer jouw tickets vooraf online, dit bespaart je veel tijd.

Een andere mooie en niet te missen straat is de Avenue des Champs-Élysées, dit is een wereldberoemde straat die bekend staat als luxueus door de hippe winkels, theaters en bioscopen. Aan het einde van de straat vind je ook de schitterende Arc de Triomphe, een monument dat is gemaakt ter nagedachtenis van de eerste wereldoorlog. Onze persoonlijke favoriet in Parijs is de Sacre Coeur, de witte kerk is met name in de avond schitterend om te bekijken vanaf de buitenkant. De lichten op de kerk geven een magisch gevoel. Wist je dat naast deze kerk het Place du Tertre te vinden is? Een groot aantal kunstenaars verkopen hier hun kunstwerken. Nog leuker: je kunt ook ter plekke op straat een mooi kunstwerk of karikatuur van jezelf laten maken!

Geadviseerde verblijfsduur: 3-5 dagen

 

Keulen

Keulen is een schitterende Duitse stad met officieel met officieel meer dan een miljoen inwoners! De stad staat vooral bekend om de grote spoorbrug en de kathedraal op het centrale plein van de stad. In de tweede wereldoorlog is de stad helaas zwaar getroffen door bombardementen. Alleen de grote kathedraal van de stad stond nog deels overeind, waardoor dit nog één van de weinigen gebouwen is in oude staat van de stad. Het overgrote deel van Keulen is dan ook modern, deze trend is ook te zien in de inwoners en kunstgolven in de stad, de Duitsers in Keulen zijn hip en moderne kunst is op veel plaatsen terug te zien. Wanneer je voor een citytrip naar Keulen kiest, raden we je sowieso aan om de Kathedraal van binnen te kijken. De Kathedraal is zeer groot en een lust voor het oog. De spoorbrug, die vlak achter de Kathedraal ligt is ook erg leuk, zeker voor het maken van een mooie foto om een herinnering te houden aan het tripje. Stap ook zeker één van de typisch Duitse kroegen in, hier wordt veel gezongen en heb je keuze uit een groot aantal bieren van de tap. Ben je liefhebber van chocola? Bezoek dan het cholademuseum van de familie Lindt. Wat ons betreft een echte aanrader, aangezien je veel leert of het proces hoe chocolade gemaakt wordt! En uiteraard wat chocolaatjes mag proeven.

Wist je dat Keulen bovendien ook een Belgisch kwartier(Belgisches Viertel) heeft? De wijk heeft de naam te danken aan de Belgische straatnamen in de wijk. Zo heb je straten die vernoemd zijn naar o.a. Antwerpen, Gent en Luik. Ook vind je een groter plein in de wijk die naar Brussel vernoemd is! Zelf vonden wij deze wijk erg prettig omdat er veel trendy restaurantjes en bars te vinden waren, leuker om uit eten te gaan dan in het iets killere centrum!

 

Geadviseerde verblijfsduur: 2-3 dagen

 

Voorbereiding

Kies je voor een citytrip met de auto? Zorg ervoor dat je auto in goede conditie is, ga bijvoorbeeld voor vertrek nog even naar de garage voor een laatste check. Heb je autoonderdelen nodig? Kijk dan eens op euautoonderdelen.be. Erg handig om flink wat geld te besparen op jouw eventuele reparatie. Zorg er ook altijd voor dat je met een goede autoverzekering de grens over gaat met nodige zorg in het buitenland. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, heb je hier altijd profijt van. Wij wensen je alvast veel plezier tijdens de trip!


Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...