De mooiste bezienswaardigheden in New York

Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Top 5: De mooiste bezienswaardigheden in New York

New York, de grootste stad van de Verenigde Staten van Amerika en tevens ook één van de belangrijkste wereldsteden. De stad is al een attractie op zich. De straten, de drukte en de hoge wolkenkrabbers geven een imposant uiterlijk. De bekendste bezienswaardigheden in de stad zijn het Empire State Building, Brooklyn Bridge en Central Park. De veelzijdigheid en rijke historie maken New York een ideale stad voor een leuke citytrip.

Central Park

Central Park, is het groene hart van New York en is inmiddels wereldberoemd. Het park is erg groot en zie je vaak terug in de Amerikaanse films. De inwoners van de stad ervaren Central Park als een geliefde plek om samen te komen. Vooral in het weekend is het er druk en gezellig, met veel entertainment. In het park kom je veel bruggen, meren, prachtige watervallen en diverse gezellige terrasjes tegen. Ook is het hier mogelijk om heerlijk te wandelen of te fietsen!

Statue of Liberty

Het meest beroemde monument van New York City is toch wel ‘Lady Liberty’. The Statue of Liberty heeft een belangrijke betekenis en staat symbool voor de vrijheid en heeft een prachtig uiterlijk voor de Skyline van New York. Het Vrijheidsbeeld bevindt zich niet op het vaste land, maar op een eiland. Om dit bijzondere monument te bewonderen heeft u een afvaart nodig richting Ellis Island. Het is mogelijk om een bezoek te brengen in het beeld, zo kunt u optimaal genieten van het prachtige Vrijheidsbeeld van New York!

Saint Patrick's Cathedral

Tussen de wolkenkrabbers en het drukke stadsleven vindt u de imposante Saint Patrick’s Cathedral. U kunt de kathedraal vinden aan de Chique Fifth Avenue. De Saint Patrick’s Kathedraal heeft een historisch verleden. Zo werd de eerste steen in 1858 gelegd en is de Kathedraal ontworpen door James Renwick Jr. In de Kathedraal kunt u verschillende religieuze kunstwerken bezichtigen. Voor de liefhebbers is het ook mogelijk om een tour te boeken om nog meer te weten te komen over deze prachtige kathedraal!

Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge, een van de oudste bruggen van New York City. De brug werd rond 1870 gebouwd over de East River en werd officieel geopend in 1883. De Brug verbond sindsdien Manhatten met Brooklyn. Tegenwoordig is de imposante brug toegankelijk voor auto’s, fietsen en voetgangers. Vanaf de brug heeft u een schitterend uitzicht over de stad New York!

Times Square

Times Square, het meest bruisende deel van de stad gelegen in het stadsdeel Manhatten. Op Times Square lopen er vrijwel altijd veel mensen en ziet u op de digitale reclameborden de mooiste producten en animaties. Times Square is elk jaar het middelpunt om het nieuwe jaar te vieren. Bijzondere bezienswaardigheden op Times Square zijn de Paramount Building en de Astor Plaza. Ook kunt u hier verschillende muzikanten bewonderen!


Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...