Citytrip Athene

Citytrip Athene

bezienswaardigheden Bezoek o.a Parthenon en Akropolis van Athene
Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Ontdek de bakermat van Europa met een citytrip Athene

De bakermat van het oude Europa ligt in Athene. Voor de geschiedenis- en cultuurliefhebber is een citytrip Athene dan ook een zeer goede keuze. In de Griekse hoofdstad vindt u interessante opgravingen, heerlijk eten en natuurlijk de mediterraanse zon. Bezoek wereldberoemde bezienswaardigheden als het Parthenon en wandel langs eeuwenoude ruïnes. Athene is een stad om van te smullen. In de kleine straatjes en op marktjes vindt u de heerlijkste vis- en vleesgerechten. Alle bezienswaardigheden zijn bovendien gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Pak bijvoorbeeld de metro om files te vermijden. Of maak simpelweg een mooie wandeltocht door de stad, slenter langs smalle straatjes en waan je tijdens een citytrip Athene soms even terug in de Oudheid.

Bekijk alle citytrips naar Athene


Citytrip top 3

informatie

Waarom Athene?

  • Bezichtig  de Akropolis van Athene op een hoge tafelberg
  • Bezoek het schitterende tempel Parthenon
  • Wandel op het sfeervolle plein Monastiráki

Uw Citytrip naar Athene

vliegveld athene vervoer

Vervoer naar Athene

Vanaf luchthaven Schiphol, Brussel Zaventem en Brussel Charleroi reist u in 2 uur en 50 minuten naar de Griekse hoofdstad Athene. U landt vervolgens op luchthaven Elefherios Venizelos. Vanaf daar kunt u op verschillende manieren het centrum van Athene bereiken. Een kaartje voor de metro kost 8 euro, waarmee u in 45 minuten het centrum bereikt. Een taxi over de snelweg gaat iets sneller, mits er geen sprake is van file. Voor een taxi naar het centrum betaalt u 25 tot 30 euro.

citytrip athene bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Veel historische bezienswaardigheden in Athene zijn wereldberoemd, zoals het Parthenon. Dit eeuwenoude tempelgebouw werd ooit opgericht voor de godin Athena. Of bekijk de “Olympieion Ruines”, met de resten van de tempel van Zeus. Heeft u even geen behoefte aan geschiedenis? Struin dan over de sfeervolle markt Varvakios Agora, waar u van maandag tot zaterdag van allerlei Griekse lekkernijen kunt smullen. Verbaas u over het enorme aanbod aan vis- en vlees, en vergeet vooral niet te onderhandelen als u eten wilt kopen.

hotel athene hotels

Hotels

Hotels in Athene zorgen over het algemeen voor een comfortabel verblijf in de Griekse hoofdstad. Zo bevinden onder andere het Electra Palace Hotel, Hotel Plaka en Arion Hotel zich in het hart van Athene. U hoeft dus niet ver te lopen naar het centrum, dat wordt gevormd door het Syntagmaplein. Een ideale locatie om ’s avonds gezellig uit eten te gaan of als u besluit het nachtleven van Athene in te duiken. Ook voor families zijn er verschillende sfeervolle hotels, zoals het Achilleas hotel.

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...