Citytrip Krakau

Citytrip Krakau

bezienswaardigheden Bezoek o.a. Wawel Castle en Grote Markt
Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Indrukwekkende schoonheid tijdens een citytrip Krakau

Door haar schoonheid staat Krakau bekend als ‘het Florence van Polen”. Een citytrip Krakau maakt dan ook ontzettend veel indruk. In slechts 2 uur vliegen bent u al in deze Midden-Europese stad vol cultuurschatten. Laat u bijvoorbeeld vertellen over de mythe rondom de kathedraal van Wavel. Krakau is ook een stad met een rijke en soms tragische geschiedenis. Laat u tijdens een citytrip Krakau meevoeren door de verhalen uit de Joodse wijk, en de heftige geschiedenis van haar bewoners. Bezoek ook de synagoge, het oudste Joodse gebouw van Polen. Laat alle mythes en verhalen tenslotte even achter u op het gezellige marktplein van Krakau. Plof neer op een terrasje en bekijk de vele andere toeristen die deze bijzondere stad met een bezoek vereren.

Bekijk alle citytrips naar Krakau


Citytrip top 3

informatie

Waarom Krakau?

  • Bezoek het Wawelkathedraal een schitterende en belangrijkste kerk van Polen
  • Wandel door het Woud van Białowieża, een mooi natuurreservaat
  • Bekijk de Raadhuistoren, een schitterende toren van 70 meter

Uw Citytrip naar Krakau

vliegveld krakau vervoer

Vervoer naar Krakau

Vanaf Schiphol vliegen zowel KLM als LOT Polish Airlines in twee uur naar Krakow. Vanaf Eindhoven gaat een rechtstreekse vlucht naar Kraków Balice Airport. U landt net buiten het centrum, maar met de trein is de binnenstad in ongeveer 15 minuten te bereiken. Ook budgetmaatschappijen als Wizair vliegen tegenwoordig voor een schijntje naar Oost- en Midden-Europa vliegen. Zo kunt u vanuit Eindhoven onder andere reizen met Wizzair. Of pak de NS trein, en arriveer na een mooie reis van 12 uur in het indrukwekkende Krakau.

citytrip krakau bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Krakau is een stad van mythes. Het heeft maar liefst 160 kerken, waarvan de kathedraal van Wavel een van de bekendste is. Volgens een mythe woonde hier vroeger in een draak in een grot. Wel waargebeurd is helaas het lot van de Joden in Krakow. Velen van hen kwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog om in Auschwitz. U kunt een bezoek brengen aan de Joodse wijk en leren over haar bijzondere geschiedenis. In deze wijk bevindt zich ook de oudste synagoge van Polen.

hotel krakau hotels

Hotels

Voor rust kunt u in Krakau goed terecht. Kies in dat geval voor Hotel Pugetow Krakau, midden in het centrum. Dit moderne en fraai vormgegeven hotel bevindt zich in het historische centrum van Krakau. U bent er van alle gemakken voorzien, en er is uiteraard WiFi. Voor tripjes buiten Krakau kunt u eventueel gebruik maken van het centraal station. Hotel Pugetow ligt hier vlakbij.

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...