Citytrip Turkije

Citytrip Turkije

hotels Hotels en appartementen
vliegtuig Vliegtuig
bezienswaardigheden Bezoek de stad Istanbul
Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Citytrip Turkije is een unieke en onvergetelijke ervaring

Met een citytrip Turkije kiest u voor een unieke en onvergetelijke ervaring. Dit land heeft aan cultuur en geschiedenis ontzettend veel te bieden. In slechts een paar uur vliegen staat u al in een totaal andere wereld. In dit deels Europese en deels Aziatische land vindt u prachtige steden als Istanbul en Ankara, de bruisende hoofdstad. Hier stikt het van de sfeervolle marktjes, charmante koffietentjes en leuke restaurants. Smul in een van de eettentjes van typische Turkse gerechten als kebab, Maar ook aan cultuur heeft dit land absoluut geen gebrek. Historische bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld de Aya Sofia en de Blauwe Moskee in Istanbul. Of wijk tijdens een citytrip Turkije naar de populaire badplaats Bodrum, of bekijk historische opgravingen in Side. Houd er rekening mee: voor een reis naar Turkije heeft u een visum nodig. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen.

Steden in Turkije


Bekijk alle citytrips naar Turkije


Uw Citytrip naar Turkije

citytrip turkije steden

Populaire steden Turkije

Turkije is een ideale bestemming voor een citytrip. Het heeft zon, zee, strand en combineert de Europese en Aziatische cultuur. Nergens is dat zo goed te zien als in Istanbul. Met maar liefst 14 miljoen inwoners is dit de grootste stad van het land. De populaire metropool heeft indrukwekkende bezienswaardigheden en sfeervolle markten waar u urenlang kunt struinen. Hetzelfde geldt voor de Turkse hoofdstad Ankara, die ook zeker een citytrip waard is. Ook hier kunt u genieten van de bijzondere Turkse cultuur.

citytrip istanbul bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

In grote Turkse steden als Istanbul en Ankara is het altijd hectisch en druk. Daar moet u natuurlijk tegen kunnen. Om even te ontsnappen aan alle drukte kunt u een bezoek brengen aan de Haga Sofia, in het historische centrum van Istanbul. Deze moskee is een van de populairste bezienswaardigheden in Turkije. Of verdiep u in de Islamitische cultuur met een bezoek aan de Kocatepe-moskee in Ankara, de grootste van de stad. Vooral de vier minaretten geven een bijzondere aanblik.

turkije hotel hotels

Hotels

Turkije is een land waar u na een drukke dag heerlijk kunt ontspannen in uw hotel. Bijvoorbeeld met een luxe massage in de “hammam”. Istanbul heeft een aantal zeer goede hotels waar u even helemaal tot rust komt. Op loopafstand van de Haga Sophia en de Blauwe Moskee vindt u bijvoorbeeld ‘Hotel Nomade’. Tijdens een citytrip Turkije is het handig om te verblijven in hotels op loopafstand van bezienswaardigheden. Zo kunt u ook ’s avonds de prachtige Turkse steden verkennen.

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...