Citytrip Tsjechië

Citytrip Tsjechië

hotels Hotels en appartementen
vliegtuig Vliegtuig, bus of auto
bezienswaardigheden Bezoek de stad Praag
Wij vergelijken
expediatuiconnectionsvakantiediscounterbooking
Wij vergelijken
citytrip aanbieders

Citytrip Tsjechië toont een prachtig stukje Europa

Tsjechië is een prachtig stukje Europa. Een citytrip Tsjechië is dan ook een waar paradijs voor kunst- en cultuurliefhebbers. Ontdek in Oost-Europese land vele prachtige steden vol historische bezienswaardigheden. Voor de hand ligt uiteraard een bezoek aan de bruisende hoofdstad Praag, waar onder andere de Karelsbrug een van de toeristische trekpleisters is. Niet voor niets staat deze stad op de UNESCO-werelderfgoed lijst. Maar Tsjechië heeft meer te bieden dan alleen Praag. U kunt bijvoorbeeld ook een auto huren en rijden naar de stad Telc, dat ook een UNESCO monument is. In dit dorp vindt u onder andere kleurrijke huisjes en een Renaissance kasteel. Of rij tijdens uw citytrip Tsjechië naar Zuid-Bohemen, waar het schitterende Lipnomeer een schilderachtige aanblik geeft.

Steden in Tsjechië


Bekijk alle citytrips naar Tsjechië


Uw Citytrip naar Tsjechië

citytrip praag steden

Populaire steden Tsjechië

Dankzij prachtige steden als Praag en Brno beleeft u in Tsjechië een onvergetelijke citytrip. Praag is met 1,2 miljoen inwoners de grootste en populairste stad van het Oost-Europese land. De vele historische monumenten in het centrum geven u een goede indruk van de rijke geschiedenis van Tsjechië. Of reis voor uw citytrip naar Brno, de op een na grootste stad van het land met 384.000 inwoners. Ook deze stad is dankzij haar vele culturele en historische bezienswaardigheden geliefd bij toeristen.

citytrip tsjechie bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Een citytrip naar Tsjechië onderneemt u onder andere om interessante bezienswaardigheden te zien. Zij vertellen immers iets over de cultuur en geschiedenis van het land. Zo staat hoofdstad Praag wereldwijd bekend om de enorme Karelsbrug, dat de verbinding vormt met een burcht uit de 9e eeuw. Als liefhebber van moderne architectuur kunt u eventueel reizen naar de stad Brno. Deze stad staat bekend om haar bijzondere gebouwen, zoals ‘Villa Tugendhat’. Dit laatste bouwwerk is een schoolvoorbeeld van modernistische architectuur.

hotel tsjechie hotels

Hotels

Hoewel Tsjechië bekend staat als een relatief ‘goedkoop’ Europees land, zijn de hotels in Praag soms best prijzig. Met enig zoekwerk vindt u hier desondanks een aantal hotels met een goede prijs/kwaliteitverhouding, zoals het ‘Andels Hotel’.  Of kies toch voor iets meer luxe, en verblijf in een van de Tsjechische steden in het Marriott Hotel. Hier beleeft u een comfortabel verblijf met alles erop en eraan. Hotels van deze keten bevinden zich bovendien vaak midden in het centrum.

Handige reistips & deals

Een citytrip met de auto? Dit zijn leuke mogelijkheden!

Een citytrip maken met het vliegtuig is één van de populairste opties, het nadeel van het vliegtuig is wel dat je veel tijd verliest aan het inchecken, de dou...

londen blog

Proef de magische kerstsfeer in Londen

Eén van de Europese hoofdsteden waar het meest naar de kerstperiode wordt toegeleefd is ongetwijfeld Londen. De Engelsen zijn dol op Kerst en dat steken ze nie...